Hlavní obsah

Výkonný počítač pro náročné uživatele se ukrývá v monitoru. Láká na dotykový displej

Novinky, ort

Na náročné uživatele z řad grafiků cílí nový all-in-one počítač od společnosti Lenovo. Model Yoga A940 láká kromě atraktivního vzhledu také na polohovatelnou konstrukci a dotykový displej. Cílí především na náročné uživatele z řad grafiků a střihačů.

BEZ KOMENTÁŘE: Yoga A940 Video: Lenovo

 
Článek

Výhody all-in-one počítačů jsou nesporné. Díky umístění jednotlivých součástek do displeje nehyzdí okolí stolu žádná krabice navíc – tedy samotná počítačová sestava. Na druhé straně jsou displeje kvůli integraci dalších nezbytných součástek větší, než bývá zvykem.

Ne však v případě novinky zvané Yoga A940. U ní byl totiž na design kladen velký důraz, a tak ukrývá důležité součástky uvnitř podstavce. A s ohledem na zaměření tohoto stroje není překvapením, že jde o výkonné součástky.

Úpravy fotek, střih videa

Podle výrobce je novinka ideální pro všechny, kteří pro grafickou práci požadují mnohem větší flexibilitu. Počítač s Windows 10 je výkonné zařízení s 27palcovým 4K IPS dotykovým displejem s technologií Dolby Vision, který poskytuje vysoce kvalitní obraz s živými barvami.

Yoga A940 je vybaven kloubem umožňujícím naklonit displej do pohodlného 25stupňového režimu kreslení, což zaručuje pohodlí a stabilitu při kreslení, skicování nebo upravování digitálním perem. Na nejrůznější editace a úpravy se tento monitor hodí i díky věrnému podání barev.

Počítač disponuje funkcí Lenovo Precision Dial, která je ideální pro konstruktéry, fotografy či kameramany a pomáhá s přesnějším výběrem a úpravami obsahu. Panel této funkce může být umístěn libovolně na obrazovce a je optimalizován pro Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom 8 a Microsoft Word, Excel a PowerPoint.

Jeden monitor nahradí dva

Za pozornost stojí také novinka zvaná ThinkVision P44w, která si, stejně jako all-in-one sestava Yoga A940, odbyla premiéru na veletrhu CES v americkém Las Vegas zkraje ledna.

BEZ KOMENTÁŘE: ThinkVision P44w MonitorVideo: Lenovo

Monitor ThinkVision P44w láká na ultra širokou úhlopříčku a rozlišení 3840 x 1200 obrazových bodů. Při velikosti 43,4 palce je to tedy stejné, jako byste měli vedle sebe postavené dvě 24palcové obrazovky s poměrem stran 16:10.

Vstup do monitoru zajišťuje duální USB-C port, který zaručuje simultánní přenos dat i možnost nabíjení s příkonem 90 W. VESA Certified DisplayHD 400 poskytuje kvalitní obraz se živými barvami a jasem až 450 nitů.

Na informace o dostupnosti a ceně obou novinek si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám