Hlavní obsah

CES 2019: Nejluxusnější počítačová skříň stojí 160 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Za 160 000 Kč se dá v dnešní době bez problémů pořídit rodinné auto z druhé ruky. A zpravidla ještě zbyde dostatek financí na potřebnou výbavu. Na stejnou sumu vyjde i nejluxusnější počítačová skříň na světě zvaná Z-Tower, kterou společnost In-Win představila na veletrhu CES v americkém Las Vegas.

In-Win Z-TowerVideo: archív výrobce

 
Článek

Pravidelným čtenářům patrně není společnost In-Win úplně cizí. Před časem jsme totiž přinesli test počítačové sestavy za čtvrt milionu korun, která byla právě skříní tohoto výrobce vybavena. [celá zpráva]

Právě použitý case byl na testovaném kousku tím nejzajímavějším. Ovládat jej totiž bylo možné pomocí chytrého telefonu, na stisk jediného tlačítka se celý počítač dokázal sám rozložit. A pochopitelně také složit, jak je vidět na videu níže.

CZC PC Gaming Transformer v akciVideo: Novinky

Nový model zvaný Z-Tower takové kousky neumí, místo toho sází na neokoukaný asymetrický vzhled, který je inspirovaný estetikou architektury a kvalitními materiály. Zatímco většina počítačových skříní vypadá jako krabice, novinka sází na skeletovou strukturu.

Z-Tower je vytvořen z 5 cm tlusté hliníkové slitiny, která je poté pečlivě vyleštěna pomocí frézy, aby bylo zajištěno, že každá počítačová skříň zosobní vynikající luxus a umění. Každá se přitom vyrábí ručně, což se také na výsledné ceně podepsalo.

Foto: mif, Novinky

In-Win Z-Tower

Zástupci výrobce na výstavišti zdůraznili, že dutá struktura vylepšuje odvod tepla a průtok vzduchu je efektivně veden, aby byl zajištěn vynikající ventilovaný výkon.

Skříň podporuje desky formátu mATX, ATX a E-ATX a nabízí 2x 3,5" a 2x 2,5" interní pozici pro vložení pevných disků a SSD jednotek. Skříň má 3 pozice pro ventilátory, horní panel pak nabízí 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 typ-C a audio konektory. Její rozměry činí 720 x 400 x 740 mm při hmotnosti 42 kg.

Každá Z-Tower má vyryté individuální sériové číslo, má jít totiž o limitovanou edici. Kolik kusů nakonec bude vyrobeno, to výrobce neprozradil. Patrně bude záležet na zájmu ze strany zákazníků, neboť zaplatit 160 000 Kč za pouhou skříň nebude chtít rozhodně každý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám