Hlavní obsah

První chytré hodinky se naučily pracovat s virtuální SIM kartou

Novinky, lez

Vůbec první chytré hodinky v České republice začaly využívat virtuální SIM karty, které jsou označovány jako eSIM. Jako první podporu přinesl model Galaxy Watch od společnosti Samsung. Díky tomu mohou uživatelé využívat mobilní služby, aniž by potřebovali skutečnou SIM kartu od operátora.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch

Článek

Virtuální SIM karty mají představovat budoucnost pro chytré telefony, počítačové tablety i nositelnou elektroniku. Na podporu eSIM lákají například i nejnovější iPhony od Applu.

Největší smysl nicméně dávají virtuální SIM karty právě u nositelné elektroniky, kde využití tradičních plastových kartiček s čipy zbytečně zvětšovalo proporce samotného zařízení. Samotná čtecí mechanika pro tradiční SIM karty je totiž pochopitelně citelně větší než integrovaná eSIM.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch

Podporu eSIM u chytrých hodinek nabízí jako první T-Mobile. Virtuální SIM kartu, která je napevno spojena s daným hardwarem, stačí zaregistrovat u operátora. Díky eSIM je možné s hodinkami telefonovat, využívat internetové připojení či posílat zprávy, aniž by musel být připojený chytrý telefon.

Model Galaxy Watch toho ale umí pochopitelně daleko více. Na první pohled se novinka podobá klasickým ručičkovým hodinkám. Kruhový displej totiž nabízí efekt vrhající stíny, které zvýrazňují každý detail na ciferníku hodinek. Teprve když otočíte lunetou nebo zmáčknete některé z tlačítek, objeví se chytré funkce tohoto modelu.

Monitorují stres uživatele

A je jich opravdu hodně. Galaxy Watch byly navrženy s důrazem na zdravý životní styl. Kromě počítání kroků a monitorování srdečního tepu zvládá novinka také sledovat stres uživatele, automaticky je zjišťována jeho míra a zobrazována v přehledných grafech. Hodinky navíc nabízí uživateli dýchací cvičení, která při vysoké míře stresu pomohou zachovat koncentraci.

Hodinky jsou k dispozici v různých provedeních: ve velikosti 46 mm jsou stříbrné, ve velikosti 42 mm černé nebo v barvě rose gold. Samozřejmostí je možnost výměny řemínků.

Foto: archív výrobce

Galaxy Watch

Displej je kryt odolným sklem Gorilla Glass DX+, samotné hodinky pak vykazují odolnost certifikovanou pro vojenské účely a vodotěsnost 5 ATM. Výdrž baterie je podle výrobce až sedm dní, odpadat by tak měl problém s každodenním nabíjením, což je slabá stránka některých konkurenčních modelů.

Cena Galaxy Watch startuje na 8000 Kč, verze s podporou eSIM je nicméně draží – případní zájemci za ni zaplatí 10,5 tisíce korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám