Hlavní obsah

V Japonsku vznikne čipový gigant. Renesas koupí amerického konkurenta za miliardy

Japonský výrobce čipů Renesas Electronics Corp. se dohodl na koupi amerického konkurenta Integrated Device Technology Inc. (IDT) za zhruba 6,7 miliardy USD (148,3 miliardy Kč). Chce tak posílit v oblasti technologií pro samořídící auta, uvedla firma.

Foto: archív společnosti

Jedna z poboček společnosti Renesas

Článek

Renesas se zaměřuje na čipy pro automobilový průmysl a je na tomto trhu dvojkou za NXP Semiconductors. Díky dohodě získá Renesas znalosti IDT v oblasti čipů pro mobilní sítě a uchování dat, které jsou důležité pro samořídící auta. IDT má silné postavení v oblasti čipů pro mobilní síťová zařízení.

Renesas zaplatí za jednu akcii IDT v hotovosti 49 dolarů. V pondělí akcie firmy uzavřely na ceně 42,08 dolaru. Dohoda by měla být dokončena v první polovině příštího roku.

Firma Renesas vznikla v roce 2010 fúzí čipové divize firmy NEC a společnosti Renesas Technology, která byla vytvořena spojením čipových divizí firem Hitachi a Mitsubishi Electric. Relativně pozdě se však připojila k vlně konsolidací v čipovém odvětví, protože měla problémy s oživením po škodách způsobených v důležitých továrnách po zemětřesení v Japonsku v roce 2011.

Renesas loni koupila amerického výrobce čipů Intersil za 3,2 miliardy USD. Akvizicí rozšířila své portfolio analogových čipů, které zpracovávají signály, jako zvuk, světlo a teplotu, než je převedou na digitální signály, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám