Hlavní obsah

Malý rozměry, velký zvukem. Netradiční reproduktor od Panasoniku nabízí prostorové audio

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láká na poměrně kompaktní rozměry, a přitom nabízí až neskutečně bohatý zvuk. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat nový reproduktor od společnosti Panasonic, který nabízí prostorový zvuk. Ozvučit tak snadno zvládne i rozlehlé obývací pokoje.

Foto: archív výrobce

Ottava S SC-C50

Článek

Novinka se jmenuje Ottava S SC-C50 a už na první pohled zaujme svým moderně vyhlížejícím vzhledem. Má oválný tvar, který má na dvou stranách ostré rohy, kombinuje tedy ostré přechody i zaoblené linie.

Takovýto půdorys výrobce nezvolil náhodou, zabraňuje totiž nechtěným vibracím při vyšší hlasitosti, které by kazily celkový dojem z poslechu.

Foto: archív výrobce

Ottava S SC-C50

Horní část je tvořena hliníkovým panelem, ve kterém je umístěn zabudovaný displej s ovládacími tlačítky. Punc elegance tedy tomuto zařízení rozhodně nechybí, volit můžete mezi černým a bílým barevným provedením.

Navzdory kompaktním rozměrům nabízí novinka až překvapivě bohatý zvuk. Ukrývá totiž v sobě 3 středové membrány, 3 výškové reproduktory (tweetery) a jeden basový subwoofer. Membrány se podařilo do konstrukce usadit tak, aby nedocházelo ke zvukovým interferencím ani ke zkreslení, k nimž mívají takto malé audiosystémy sklon.

Foto: archív výrobce

Ottava S SC-C50

Tři výškové membrány (tweetery) velikosti 1,6 cm reprodukují zvuk až do frekvence 50 kHz, což je běžným uchem pro většinu lidí jen těžko slyšitelná hodnota. Výborně se doplňují s dopředu nasměrovaným subwooferem o průměru 12 cm. Celkově se v pevném těle ze skelného vlákna nachází 7 membrán, což je zárukou hutného a výrazného výsledného zvuku v prostorovém uspořádání 3.1.

Rozměry zařízení jsou 375 x 220 x 197 mm. S ohledem na nabízené zvukové schopnosti se tento reproduktor řadí spíše mezi kompaktnější audio systémy. Z bezdrátových technologií nechybí podpora standardů WiFi a Bluetooth.

Na pultech obchodů by se reproduktor Ottava S SC-C50 měl objevit v průběhu října, cena zatím nebyla upřesněna.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám