Hlavní obsah

Huawei jde proti Applu a Amazonu. Má vlastní chytrý reproduktor

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Od výroby chytrých telefonů a počítačových tabletů se chce společnost Huawei přesunout také do segmentu chytré domácnosti. Své první zařízení – inteligentní reproduktor Huawei AI Cube – představili zástupci čínského podniku na veletrhu IFA v německém Berlíně.

Foto: archív výrobce

Huawei AI Cube

Článek

Huawei AI Cube vypadá na první pohled jako obyčejný bluetooth reproduktor s prostorovým zvukem. Ve skutečnosti jde však o daleko sofistikovanější zařízení, které se může stát domovem hlasové asistentky Alexy.

S její pomocí se tak novinka může proměnit ve středobod chytré domácnosti. Alexa má totiž v současné době podporu od 12 000 inteligentních domácích zařízení od více než 2000 výrobců. V praxi tak může AI Cube ovládat v domácnostech žárovky, topení, bezpečnostní čidla a mnoho dalšího.

Foto: archív výrobce

Huawei AI Cube

Z připojeného úložiště je prostřednictvím reproduktoru možné také přehrávat hudbu, novinka disponuje velkou 400 ml zvukovou dutinou a hliníkovou membránou. Vše se ovládá mimochodem velmi pohodlně pomocí hlasových povelů.

Šikovné je také to, že chytrý reproduktor obsahuje zabudovaný 4G router. Připojení k internetu je tak k dispozici i ve chvíli, kdy dojde k výpadku wi-fi.

Konkurence je silná

Kdy a za jakou cenu se Huawei AI Cube začne prodávat, není v tuto chvíli jasné. Jisté je nicméně to, že novinka to nebude mít na pultech obchodů vůbec jednoduché. V současnosti je totiž v prodeji již několik zajímavých alternativ.

Letos se například začal prodávat chytrý reproduktor HomePod od společnosti Apple, který tuzemští prodejci nabízejí podle nákupního rádce Zboží.cz už za méně než deset tisíc korun. Předloni byl představen například konkurenční model Google Home a už v roce 2015 Amazon Echo. Obě tyto zařízení se v základních verzích dají v obchodech pořídit už za méně než 1500 Kč.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Novinka se bude nabízet i v tmavém provedení.

Foto: archív výrobce

Google Home mini

Foto: archív výrobce

Amazon Echo

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám