Hlavní obsah

Fotografická legenda Hasselblad bude létat, spojila síly s DJI

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost DJI představila nástupce populárního bezpilotního letounu Mavic Pro. Novinka má v názvu dvojku a na jejím návrhu se podílela fotografická legenda Hasselblad. Mavic 2 Pro by tak měl nabídnout výrazně lepší obrazovou kvalitu než předchůdce.

Článek

Mavic 2 Pro má velmi podobný vzhled jako předchůdce, což je dáno především skládací konstrukcí. Největší změny se nicméně udály „pod kapotou”, kde se ukrývá jednopalcový snímač, který je napojen na objektiv se světelností F2,8.

Právě na návrhu těchto dvou prvků se měla podílet společnost Hasselblad. Ta se proslavila především svými středoformátovými zrcadlovkami, které cílí na ty nejnáročnější uživatele.

Lepší výsledky za horších světelných podmínek

Jednopalcový snímač by měl dosahovat lepších výsledků především v horších světelných podmínkách, kdy ve videích a snímcích nebude tolik šumu. Celkově by měl být ale obraz ostřejší a nabídnout bohatší barvy, jak zástupci podniku několikrát zdůraznili.

Mavic 2 Pro dovoluje natáčet HDR videa v rozlišení 4K a v desetibitové hloubce. V rámci standardu Full HD bude k dispozici také zpomalený režim se 120 snímky za sekundu. Snímky bude možné pořizovat ve formátech JPEG a RAW.

Foto: archív výrobce

Mavic 2 Pro

Nabídne optický zoom

Vedle modelu Mavic 2 Pro se ukázal také dron Mavic 2 Zoom, který pro změnu láká na dvojnásobný optický zoom. Ten přitom nabízí bezpilotní letoun od DJI určený pro běžné uživatele vůbec poprvé.

Model Zoom navíc zvládne dělat obří panoramatické snímky v rozlišení až 48 MPx, poskládá je dohromady z několika různých expozic. Při natáčení jsou k dispozici i různé filmové efekty, například Dolly Zoom. Při něm se neustále přibližuje nebo oddaluje scéna, i když hlavní objekt zájmu zůstává stále stejně velký.

Letové schopnosti obou novinek jsou prakticky totožné, výrobce slibuje rychlost letu až 72 km/h. Stoupat pak bezpilotní letouny budou moci rychlostí až 5 m/s (18 km/h), klesat pak až 3 m/s (11 km/h). Výdrž jedné baterie by měla stačit na půl hodiny letu.

Drony Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom by se na pultech obchodů měly objevit v průběhu několika týdnů, maximálně měsíců. Očekává se, že ceny se budou pohybovat mezi 30 a 35 tisíci korun.

Foto: archív výrobce

Mavic 2 Zoom

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám