Hlavní obsah

Konzoli Switch si koupilo téměř 20 miliónů lidí. Prodeje ale zpomalují

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hybridní konzole Switch od společnosti Nintendo si odbyla premiéru loni v březnu. Prvotní zájem ukazoval, že půjde o vůbec nejoblíbenější herní systém v celé historii japonského gigantu. Zástupci podniku však nyní přiznali, že tempo prodejů pozvolna zpomaluje.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Článek

Dokládá to zpráva o finančních výsledcích společnosti. Podle ní si za poslední rok a půl koupilo Switch již bezmála 20 miliónů lidí, přesně bylo prodáno 19,67 miliónů konzolí.

Dva měsíce před koncem školního roku se však prodalo pouze 1,88 miliónu herních systémů, což je meziroční pokles o 4,4 %. To je méně, než se očekávalo, nicméně společnost Nintendo rozhodně smutnit nemusí. Zájem o hry pro Switch naopak roste, díky čemuž se provozní zisk zvýšil na 30,5 miliardy jenů, tedy asi šest miliard korun.

Foto: archív výrobce

Nintendo Wii

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Za nejpopulárnější televizní konzoli v historii Nintenda se doposud považoval model Wii. Ten si svůj úspěch zajistil především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Konzoli Wii si koupilo více než sto miliónů lidí, pak byla výroba ukončena. Nástupce zvaný Wii U už takový úspěch neměl, u zákazníků skončilo jen 13 miliónů konzolí.

Úspěšnější než Wii U

Switch je tedy již v současnosti úspěšnější, než byl model Wii U za celých pět let od vydání. Tato konzole láká především na netradiční koncept – jde o hybridní systém, se kterým je možné hrát nejen doma u televizoru, ale také na cestách.

Tento systém je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám