Hlavní obsah

Nový MacBook Air přijde v červnu. Apple přinese také levnější tablety

Novinky, lez

Nový notebook MacBook Air, jehož premiéru chystá společnost Apple, by se měl poprvé představit veřejnosti v červnu. Tvrdí to alespoň server MacRumors. Novinka by navíc měla být uvedena na trh společně s novými iPady.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Článek

První zprávy o tom, že americký počítačový gigant se chystá omladit MacBook Air, se objevily už v průběhu minulého týdne. [celá zpráva]

Tehdy však ještě nebylo jasné, kdy přesně by se měl extrémně tenký notebook s logem nakousnutého jablka ukázat. Podle serveru MacRumors se tak stane v červnu na vývojářské konferenci WWDC.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Levnější tablety

Společně s MacBookem Air by se měla ukázat také nová generace extrémně levných počítačových tabletů iPad.

Vzhledem k tomu, že ceny iPadů v oficiálním obchodě amerického počítačového gigantu aktuálně startují na necelých 11 tisících korun, lze předpokládat, že cenu novinek se podaří srazit pod pomyslnou hranici 10 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Na příznivější cenovku v porovnání s aktuálně nabízenou generací by měl lákat také nový laptop s logem nakousnutého jablka. Přesné informace ale pochopitelně zatím nejsou k dispozici.

V současnosti se základní model MacBooku Air nabízí za necelých 31 tisíc korun a výkonnější varianta vyjde na 37 tisíc, což rozhodně není na několik let starý přístroj málo. Novinka se s největší pravděpodobností bude nabízet za částky mezi 20 a 30 tisíci korun.

Dá se očekávat, že do vínku dostane nový stroj nejnovější procesory Intel Core a integrovanou grafiku.

Pro masy

Krok Applu směrem k levnějším přístrojům je vcelku logický. Loni totiž bylo vedení podniku často kritizováno za to, že nastavilo cenu nejnovějšího iPhonu X zbytečně vysoko a že si jej může dovolit jen málokdo.

S levnějšími modely má Apple šanci oslovit širší spektrum zákazníků.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám