Hlavní obsah

Apple chystá extrémně tenký notebook. Bude lákat na příznivou cenu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se chystá v letošním roce uvést na pulty obchodů zcela nový MacBook Air. Extrémně tenký laptop s logem nakousnutého jablka by měl kromě vyššího výkonu nabídnout také příznivější cenovku. Upozornil na to server 9toMac.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Článek

Poslední generace MacBooku Air si odbyla premiéru už před více než dvěma lety, což není v počítačovém světě zrovna málo. Tato konkrétní modelová řada navíc letos oslaví desáté výročí na trhu a to je podle serveru 9toMac důvod, proč si na novince dá americký počítačový gigant skutečně záležet.

V kuloárech se zatím hovoří o tom, že by extrémně tenký notebook měl dostat výkonnější součástky, ale zároveň i citelně příznivější cenovku. V současnosti se totiž základní model nabízí za necelých 31 000 Kč a výkonnější varianta vyjde na 37 000 Kč, což rozhodně není na několik let starý přístroj málo.

Kolik přesně bude novinka stát, není v tuto chvíli jasné, s největší pravděpodobností to však bude něco mezi 20 a 30 tisíci Kč. Dá se také očekávat, že do vínku dostane nový stroj nejnovější procesory Intel Core a integrovanou grafiku.

Jasno bude nicméně až v nadcházejících měsících, kdy by si novinka měla odbýt oficiálně premiéru.

Co umí aktuálně nabízené modely?

Pracovní tempo základní konfigurace MacBooku udává procesor Intel Core i5 při frekvenci 1,8 GHz. V případě potřeby se ale dokáže automaticky přetaktovat až na 2,9 GHz. Vybavenější verze má totožný procesor, liší se pouze tím, že má místo 128GB SSD jednotku úložiště o velikosti 256 GB.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Obě konfigurace mají k dispozici grafický čip Intel HD Graphics 6000 a 8 GB operační paměti. Displej má úhlopříčku 13,3 palce a nabízí rozlišení 1440 x 900 obrazových bodů.

Celý stroj si vystačí prakticky jen s jedním konektorem. Jde o rozhraní USB-C, jež poslouží nejen pro napájení, ale například také pro připojení externího monitoru a dalšího příslušenství. Jediným dalším konektorem na těle laptopu je sluchátkový výstup.

Tloušťka nového stroje s logem nakousnutého jablka je jen necelé dva centimetry. Rozměry se tak již velmi přibližují počítačovým tabletům. Velmi příjemná je také hmotnost 1,35 kg.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám