Hlavní obsah

CES 2018: Robotický psík Aibo umí nové kousky, třeba tančit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Ikonický robotický psík Aibo už umí i tančit, najít kost nebo rozpoznat členy rodiny. Společnost Sony ho představila na světovém veletrhu spotřební elektroniky CES v americkém Las Vegas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdokonalený robotický pes Aibo se představil na veletrhu CES v Las VegasVideo: AP

 
Článek

Nová verze štěněte, kterého firma Sony uvedla na trh v 90. letech, bude podle serveru CNN stát 198 000 jenů (téměř 38 000 Kč) a na maloobchodních pultech se objeví už příští týden. To se týká jen Japonska, společnost neuvedla, kdy začne Aiba prodávat v dalších zemích.

Nejnovější verze psíka se od předchozích liší očima typu OLED s technologií organických elektroluminiscenčních diod, díky nimž vypadá realističtěji.

Aibo dokáže rozpoznávat obličeje a rozlišovat tedy jednotlivé členy rodiny. Kdo se mu bude věnovat nejvíc, s tím se bude také nejvíc kamarádit. Technologie umělé inteligence navíc štěněti umožňuje rozvíjet vlastní osobnost.

Foto: John Locher, ČTK/AP

O novinku byl na veletrhu velký zájem

Hlavní kameru má instalovanou v čumáku a na temeni, bradě a zádech má dotykové senzory. Společnost Sony upozornila na realističtější a skutečně psí pohyby, například na vrtění hlavou. Aibo umí i zábavné kousky – najít míček nebo kost, lehnout si a třeba si s páníčkem i plácnout "dlaní". Zatím rozumí japonsky a anglicky, ale brzy by měl umět i další jazyky.

Robotický psík má být především společníkem, ale disponuje i aplikací, která ho staví na úroveň digitálních asistentů Echo od Amazonu a Home od Googlu.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Robotický psík Aibo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám