Hlavní obsah

CES 2018: Herní notebook se třemi displeji byl slepou uličkou

Novinky, rim

Rok se s rokem sešel a je tu další ročník největšího veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES 2018. Ten loňský přinesl hned několik zajímavých novinek, například na stánku společnosti Razer se pyšnil první notebook se třemi displeji. Letos jako by se po tomto unikátním konceptu slehla zem.

Unikátní notebook Razer ValerieVideo: Razer

 
Článek

Čím byl loňský prototyp tak unikátní? Notebook s líbivým jménem Valerie má totiž jako první na světě tři obrazovky. Ty mohou sloužit k práci, ale samozřejmě i k zábavě – k hraní her.

Právě hráči si totiž u stolních PC použití více monitorů najednou oblíbili patrně nejvíce. Na cestách však tuto možnost využívat se současnou generací notebooků prakticky nemohou. Právě to měl ale ještě loni stroj od společnosti Razer ambice změnit.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Foto: archív výrobce

Na první pohled jde o tuctový notebook.

Výkonu měl totiž dostatek i na hraní těch nejnovějších her. V jeho útrobách se ukrýval procesor Intel Core i7 společně s grafickou kartou Nvidia GTX 1080. Kombinace těchto dvou komponent měla zajistit podporu i moderních systémů pro virtuální realitu, jak jsme mohli přímo na akci loni vyzkoušet.

Nejvíce uživatelů ale tehdy zajímaly použité obrazovky. Každá měla úhlopříčku 17,3 palce a rozlišení 4K. Zajímavé byly i konstrukčně – v základu totiž uživatel používal pouze jeden panel a teprve když potřeboval další, jednoduše je vysunul. Ve složeném stavu tak stroj bez nadsázky vypadal jako obyčejný notebook.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Jenže jak se ukázalo, o notebook se třemi displeji patrně nebyl zájem. Na stánku společnosti Razer jsme jej hledali marně a zástupci značky o něm nechtěli vůbec mluvit, věnovali se pouze letošním novinkám.

Jedním z důvodů, proč se podnik nakonec rozhodl Valerii nevyrábět, můžou být i velké pořizovací náklady. Výrobce sice cenu neprozradil, ale vše nasvědčovalo tomu, že přesáhne pomyslnou hranici 100 000 Kč. A to není za herní notebook rozhodně málo.

Zajímavý koncept notebooku se třemi displeji určený pro hráče tak patrně skončí v propadlišti dějin.

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na mechanizmus uchycení jednoho z postranních displejů.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám