Hlavní obsah

Nízká hmotnost a kompaktní rozměry v hlavní roli. Asus láká na nový ultrabook

Novinky, ort

Nový ultrabook uvedla na tuzemský trh společnost Asus. Model VivoBook S15 zaujme kompaktními rozměry, nízkou hmotností a v neposlední řadě také odolnou konstrukcí. Sází totiž na kovovou konstrukci. Ceny přitom startují už těsně nad hranicí 15 000 Kč, vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

VivoBook S15

Článek

Jak už samotný název napovídá, VivoBook S15 je vybaven 15,6palcovou obrazovkou. Ta nabízí rozlišení Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů). Bez zajímavosti není ani to, že obrazovka je matná, netrpí tedy příliš na odlesky světla.

Stroj se nabízí ve dvou různých konfiguracích, které se liší prakticky jen nabízeným výkonem. Základní model se chlubí procesorem Core i3, integrovanou grafickou kartou Intel HD 620, 4 GB operační paměti a 128GB SSD jednotkou.

Foto: archív výrobce

VivoBook S15

Pokročilejší model toho logicky nabídne více. V jeho útrobách tepe procesor Intel Core i5, který je podpořen hned 8 GB operační paměti. Potěší i přítomnost dedikované grafické karty nVidia GeForce 940MX se 2 GB vlastní paměti. Narostl také úložný prostor na dvojnásobek, tedy na 258 GB.

V obou konfiguracích byl kladen velký důraz na design. Stroj je tenký pouze 17,9 mm a například rámeček okolo displeje má pouze 7,8 mm. To znamená, že obrazovka zabírá celých 80 % přední strany notebooku.

I přes kompaktní rozměry působí notebook poměrně odolně, a to nejen na první pohled – konstrukce je totiž kovová. Pro úplnost dodejme, že hmotnost činí 1,7 kg.

Foto: archív výrobce

VivoBook S15

Ve výbavě dále nechybí USB 3.1 Gen 1 typu A, dva porty USB 2.0, slot na paměťové karty a port HDMI. Výhodou je také dvoupásmová Wi-Fi 2x2 802.11ac poskytující až šestkrát vyšší datové rychlosti (867 Mb/s) oproti předchozímu Wi-Fi standardu 802.11n.

Ceny se liší podle zvolených konfigurací. Základní model pořídíte podle Zboží.cz od 15 207 Kč. Za výkonnější provedení pak případní zájemci zaplatí 21 840 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám