Hlavní obsah

Proměňte iPad v druhý monitor. A vyděláte na tom milióny

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uspět s nevšedním nápadem se rozhodli dva bývalí inženýři společnosti Apple. Přišli na elegantní způsob, jak prakticky okamžitě, bez výraznějších lagů a hlavně bezdrátově proměnit iPad Pro v druhý displej MacBooku. A milióny se do amerického startupu Astro HQ začaly doslova sypat.

Luna Display

 
Článek

Zařízení nazvané Luna Display si na první pohled klidně spletete s klasickým flash diskem, neslouží však k přenosu ani ukládání dat, ale k hardwarové proměně iPadu Pro v druhý displej vašeho MacBooku.

Na trhu sice existuje celé řada softwarových řešení, která přimějí váš Mac si myslet, že je k němu připojený druhý displej, reálně však nevyužívají možnosti hardwarové akcelerace ani technologie Metal, která umožňuje hlavnímu procesoru (CPU) a grafickému procesoru (GPU) efektivněji spolupracovat. Výsledek těchto řešení je tak velmi často neuspokojivý.

Foto: archív výrobce

Luna Display v akci

A právě to se chystá změnit zařízení nazvané Luna Display, které se prostřednictvím MiniDisplay Portu nebo rozhraní USB-C připojuje přímo k Macu a prostřednictvím Wi-Fi a proprietární technologie nazvané Liquid pak zajišťuje věrný a kvalitní přenos obrazových dat, a to s využitím již zmíněných možností hardwarové akcelerace grafickou kartou.

Dle tvůrců se přitom jedná o plnohodnotné rozšíření vašeho Macu, které neposlouží pouze jako sekundární displej, ale promění váš Mac v dotykem ovládané zařízení s plnou podporou externích klávesnic, dotykového pera Apple Pencil i dotykových gest.

Foto: archív výrobce

Bezdrátový vysílač

A jak se zdá, majitelé jablečných zařízení po něčem takovém již dlouho toužili. Ani ne dva týdny po spuštění kampaně na crowdfundingovém serveru Kickstarter, který pomáhá začínajícím podnikatelům z celého světa získávat finanční prostředky na zahájení masové výroby jejich produktů, projevily o toto zařízení zájem více než čtyři tisíce zákazníků.

Celkem tak na projekt bylo vybráno již téměř sedm a půl miliónu korun, což je více než jedenáctinásobek původně požadované částky. Do konce navíc zbývá necelých 50 dnů. Cena jednoho zařízení začíná přibližně na 1500 Kč.

Foto: archív výrobce

Luna Display v akci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám