Hlavní obsah

Hybridní konzoli Nintendo Switch si koupilo už 4,7 miliónu lidí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konzole Nintendo Switch, která hráčům poslouží doma i na cestách, je v prodeji již více než pět měsíců. Za tu dobu si ji koupilo 4,7 miliónu lidí. Toto číslo by bylo pravděpodobně ještě vyšší, kdyby japonský elektronický gigant nepodcenil zájem o tento hybridní herní systém ze strany uživatelů.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Přestože je switch na pultech obchodů již od letošního března, poptávka po této televizní konzoli stále neutichá. Je to dáno i tím, že jakmile přijdou nové kusy na sklady obchodů, jsou prakticky okamžitě vyprodané.

Také někteří tuzemští prodejci hlásí vyprodáno. Ceny konzole od Nintenda podle Zboží.cz startují na 8619 Kč, někteří obchodníci si nicméně totožný přístroj cení i na více než deset tisíc korun. Jde přitom o stále stejný model, který má zcela totožnou hardwarovou výbavu i dodávané příslušenství.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Switch se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí.

V první řadě je totiž switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač Joy-Con v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Jednotlivých titulů pro switch zatím bohužel není tolik jako v případě konkurenčních televizních konzolí. Nabídka her se nicméně neustále rozrůstá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám