Hlavní obsah

Nejmenší dron od DJI míří do prodeje. Láká nízkou cenou

Novinky, chm

Ve čtvrtek se v České republice oficiálně začal prodávat nový dron nazývaný Spark. Ten je tím nejmenším bezpilotním letounem v nabídce společnosti DJI, zároveň se pyšní také titulem nejlevnější. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

DJI SparkVideo: DJI

 
Článek

Tuzemští prodejci nabízejí Sparka podle Zboží.cz za 15 990 Kč. Právě tato verze, i když zatím ne ve všech barevných provedeních, je od čtvrtka dostupná v Česku.

Relativně nízká pořizovací cena je jedním z největších lákadel novinky. Loňský model Mavic, který sází na skládací konstrukci, se totiž nabízí za 28 590 Kč. Vyšší cena je ospravedlnitelná díky skládací konstrukci, většímu doletu i lepší výdrži. Na druhou stranu právě cena Mavica krásně ilustruje, jak je Spark ve skutečnosti levný.

Foto: archív výrobce

DJI Mavic

Sluší se podotknout, že Spark se bude v tuzemských obchodech v horizontu několika týdnů nabízet také ve verzi Combo. Speciální balení bude kromě dronu obsahovat také dvě baterie, batoh a nabíječku pro tři akumulátory. Cena bude tak logicky vyšší, konkrétně 21 490 Kč.

Kompaktní rozměry

Spark láká kromě nízké ceny také na kompaktní rozměry. Samotné tělo dronu totiž není o moc větší než většina aktuálně nabízených chytrých telefonů. K těmto proporcím je samozřejmě nutné připočítat ještě rozpětí vrtulí, i tak jsou ale rozměry 143 x 143 x 55 mm skoro až zarážející.

Menší proporce se pochopitelně příznivě podepsaly i na celkové hmotnosti dronu. Ten váží pouhých 300 gramů, tedy více než dvakrát méně než v případě modelu Mavic. Sluší se připomenout, že ten se doposud pyšnil titulem nejkompaktnějšího dronu v nabídce společnosti DJI.

Foto: archív výrobce

DJI Spark

Sofistikovaná elektronika

I přes kompaktní rozměry se podařilo do útrob bezpilotního letounu vtěsnat sofistikovanou elektroniku. Dron tak nabízí například technologii aktivního sledování pohybujících se objektů i řadu dalších automatických režimů. Problém mu nedělá ani rozpoznávání překážek, díky čemuž se velmi minimalizuje šance kolize.

Obraz je zachycován pomocí CMOS senzoru s rozlišením 12 megapixelů. Kromě natáčení videí je s dronem samozřejmě možné pořizovat i fotografie z ptačí perspektivy. Maximální letová rychlost je 50 km/h, přičemž baterie stačí až na 16 minut letu.

Více se o novém dronu DJI Spark dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Dron DJI Spark

Reklama

Výběr článků

Načítám