Hlavní obsah

Nejmenší dron od DJI bude dražší, než se čekalo

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost DJI minulý týden představila svůj vůbec nejmenší dron. Model nazývaný Spark okamžitě zamířil do nabídky tuzemských prodejců, byť jde zatím pouze o předobjednávky. Cena je nicméně vyšší, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

DJI SparkVideo: DJI

 
Článek

Spark má být nejen nejmenší, ale zároveň i nejlevnější dron v nabídce společnosti DJI. Pro americký trh byla minulý týden stanovena oficiální cena na 499 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 12 000 Kč. Oficiální cena pro tuzemský trh výrobcem zatím oznámena nebyla.

Vzhledem k tomu, že jednotliví prodejci nabízejí přístroje prakticky za úplně stejné částky, lze aktuální nabídky téměř s jistotou považovat za finální.

Ceny v tuzemských obchodech budou tedy vyšší než v případě amerického trhu.

Dostupnost zatím nejasná

Základní provedení Sparka vyjde v Česku podle Zboží.cz na 15 990 Kč. V nabídce je nicméně již nyní také provedení Combo, které kromě dronu bude obsahovat dvě baterie, batoh a nabíječku pro tři akumulátory. To vyjde na 21 490 Kč.

Prodejní cena tedy již není tajemstvím, nad dostupností v tuzemských obchodech nicméně stále visí otazník.

Foto: archív výrobce

Dron DJI Spark

Spark láká v první řadě na kompaktní rozměry. Samotné tělo dronu totiž není o moc větší než většina aktuálně nabízených chytrých telefonů. K těmto proporcím je samozřejmě nutné připočítat ještě rozpětí vrtulí, i tak jsou ale rozměry 143 x 143 x 55 mm skoro až zarážející.

Menší proporce se pochopitelně příznivě podepsaly i na celkové hmotnosti dronu. Ten váží pouhých 300 gramů, tedy více než dvakrát méně než v případě modelu Mavic. Sluší se připomenout, že ten se doposud pyšnil titulem nejkompaktnějšího dronu v nabídce společnosti DJI.

Sofistikovaná elektronika

I přes kompaktní rozměry se podařilo do útrob bezpilotního letounu vtěsnat sofistikovanou elektroniku. Dron tak nabízí například technologii aktivního sledování pohybujících se objektů i řadu dalších automatických režimů. Problém mu nedělá ani rozpoznávání překážek, díky čemuž se velmi minimalizuje šance kolize.

Obraz je zachycován pomocí CMOS senzoru s rozlišením 12 megapixelů. Kromě natáčení videí je s dronem samozřejmě možné pořizovat i fotografie z ptačí perspektivy. Maximální letová rychlost je 50 km/h, přičemž baterie stačí až na 16 minut letu.

Více se o novém dronu DJI Spark dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Dron DJI Spark

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám