Hlavní obsah

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače. Pomocí speciální pěny

Novinky, ort

Majitelé konzolí Switch od společnosti Nintendo si prakticky od samého uvedení na trh stěžovali na to, že jeden z herních ovladačů ztrácí signál. Výrobce se k tomu postavil čelem a ovladače začal opravovat. Jak se na nyní ukázalo, využívá k tomu speciální pěnu. Jak funguje, je ale tak trochu tajemstvím.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch.

Článek

Uživatelé si v minulých týdnech stěžovali na problémy s bezdrátovými ovladači Joy-Con. Zatímco práce s tím pravým je bezproblémová, a to klidně i ve vzdálenosti okolo deseti metrů, u levého dochází k výpadkům. Stává se to údajně už při vzdálenostech okolo pěti metrů.

Nintendo nejprve o tomto problému mlčelo, nyní se však k němu postavilo čelem a začalo uživatelům ovladače opravovat. Právě celým procesem opravy se začaly zabývat redaktoři serveru Cnet, kteří vlastní ovladač na reklamaci zaslali.

Dvě teorie

Již dříve se spekulovalo nad tím, že návrh ovladače je špatný a že v rámci reklamace bude muset japonský herní gigant instalovat speciální anténky, aby se problém vyřešil. To se ale nakonec nepotvrdilo.

Takto vypadá opravený ovladač, pěna je umístěná v pravém spodním rohu.

Nintendo totiž místo antén instaluje do Joy-Conů jen malý kousek černé pěny. Na obrázku výše jde vidět v pravém dolním rohu, hned pod kovovou krytkou čtvercového tvaru. Detaily o opravě samozřejmě výrobce neprozradil, a tak se nyní fanoušci na diskusních fórech přou, jak tato nenápadná vychytávka funguje.

Nejpravděpodobnější jsou dvě teorie. Podle jedné je pěna vodivá a u antény funguje v podstatě jako ochrana před rušením. Díky tomu je signál silnější a dokáže bez problémů dosáhnout až ke konzoli i z větších vzdáleností.

Druhá teorie je pak prostší. Pěna je podle ní nevodivá a jejím jediným významem je zabránit plochým kabelům, aby se dotýkaly základní desky s obvody. Právě kabely totiž mohly výpadky také způsobovat.

Pěna problémy vyřeší

Ať už je význam tajemné pěny jakýkoli, výsledek je pro uživatele pozitivní. Podle redaktorů serveru Cnet totiž oprava funguje a díky speciální kostičce pěny k výpadkům signálu ovladače již znovu nedochází.

Sluší se však připomenout, že ovladače nebyly tím jediným, co majitele televizních konzolí Switch trápilo. Někteří si stěžovali také na problémy s mrtvými pixely na displeji. Těmto stížnostech se však Nintendo postavilo zády. [celá zpráva]

Ukázka mrtvého pixelu u konzole Switch

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám