Hlavní obsah

Konzole Switch má mrtvé pixely. Je to vlastnost, tvrdí výrobce

Novinky, ort

Zkraje března se v Česku i v zahraničí začala prodávat dlouho očekávaná herní konzole Switch od společnosti Nintendo. Poté, co opadla euforie ze zcela nového herního konceptu, si někteří uživatelé začínají stěžovat na první neduhy. Na výtky ale japonský elektronický gigant příliš neslyší.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Hned několik uživatelů si stěžovalo, že na displejích Switche se objevily vadné pixely. Ty jsou buď výrazně světlejší než zbytek displeje, nebo dokonce nesvítí vůbec. Výjimkou nicméně nejsou ani případy, kdy vadný pixel svítí neustále.

Podle výrobce to však není důvod k reklamaci. „Malé množství zaseknutých nebo mrtvých pixelů je charakteristická vlastnost LCD obrazovek. Je to normální a nemělo by to být považováno za vadu,“ stojí v prohlášení na oficiálních stránkách výrobce.

Ukázka mrtvého pixelu u konzole Switch

Je pravdou, že podobné neduhy se u LCD panelů – především tedy u klasických počítačových monitorů a televizorů – skutečně před nějakými pěti či deseti lety skutečně objevovaly. Dnes se to však stává výjimečně.

Jednotliví výrobci zkrátka posunuli kvalitu LCD panelů na tak vysokou úroveň, že většina uživatelů podobné problémy u televizorů a monitorů nemusí už vůbec řešit.

Jaké procento displejů u konzole Switch podobným defektem trpí, výrobce zatím neprozradil. Podle ohlasů na zahraničních diskuzních fórech nicméně rozhodně nejde o jednotky případů. Uživatelů, kteří musí tyto problémy řešit, jsou přinejmenším desítky.

Zlobí i ovladače

Ještě více uživatelů si pak stěžuje na problémy s bezdrátovými ovladači Joy-Con. Zatímco práce s tím pravým je bezproblémová, a to klidně i ve vzdálenosti okolo deseti metrů, u levého dochází k výpadkům. Stává se to údajně už při vzdálenostech okolo pěti metrů.

K druhé nejčastější výtce směřované na konzoli Switch se však japonský elektronický gigant zatím oficiálně nevyjádřil.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Právě ovladače Joy-Con mají být přitom jedním z největších lákadel novinky. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Switch nahradí hned dvě zařízení. V první řadě je plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Podle Zboží.cz ceny nové televizní konzole od japonského herního gigantu startují v Česku na 8694 Kč.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Reklama

Výběr článků

Načítám