Hlavní obsah

Nejvýkonnější televizní konzole na světě se ukáže v červnu

Novinky, chm

Společnost Microsoft začala svolávat novináře na svoji červnovou tiskovou konferenci, která bude součástí největšího herního veletrhu E3. Jak je z pozvánky patrné, na akci se ukáže nová televizní konzole Scorpio. Upozornil na to server Hexus.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na červnovou tiskovku společnosti Microsoft

Článek

Akce se uskuteční v neděli 11. června v americkém Los Angeles. Co přesně bude na akci k vidění, zatím zástupci Microsoftu neprozradili. Na pozvánce je nicméně zobrazen čip televizní konzole Scorpio, který americký softwarový gigant ukázal už v loňském roce.

Doposud však toho vedení herní divize Xbox o chystané novince příliš neprozradilo. Tvůrci se pochlubili jen tím, že má jít o nejvýkonnější stroj svého druhu na této planetě – nabídne výkon 6 teraflopů.

Hraní ve 4K

Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz. Sluší se připomenout, že na hraní ve 4K při vysokých detailech přitom není připravena ani celá řada herních počítačů, které se aktuálně nabízejí v obchodech. A pokud již lidé chtějí hrát ve 4K, zpravidla musí sáhnout hluboko do peněženky.

Většina současných herních PC a také prakticky všechny nabízené televizní konzole jsou určeny pro hraní ve Full HD, tedy v rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Standard 4K přitom nabízí rozlišení 4096 x 2304 obrazových bodů.

Na detaily o přesných hardwarových součástkách si však budeme muset ještě počkat.

Sony zůstává pozadu

Debatu o hraní ve 4K rozvířila už loni společnost Sony se svým novým PlayStationem 4 Pro. Ten představuje aktuálně to nejlepší z nabídky japonského elektronického gigantu a už při premiéře se tvůrci chlubili, že je připraven na éru hraní ve 4K.

Naráželi přitom na to, že novinka má nabízet výrazně vyšší výkon než aktuálně prodávaná čtyřka, protože je vybavena výkonnějším procesorem a přepracovanou grafickou kartou.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Nakonec se ale ukázalo, že to není tak úplně pravda. „Většina her bude upscalovaná. Obraz tedy bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší,” prohlásil již dříve šéf herní divize společnosti Sony Andrew House.

To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu bude sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale nebude tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K standardu. A to i přesto, že je PlayStation 4 Pro skutečně citelně výkonnější než předchůdce.

Ve skutečném rozlišení 4K fungují na verzi Pro pouze některé hry, které nejsou tolik náročné na výkon jednotlivých komponent, a zároveň různé filmy a videa. Více se o PlayStationu 4 Pro dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Hry na PS4 ProVideo: PlayStation

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám