Hlavní obsah

CES 2017: Na jeden flash disk se vejde klidně i 200 filmů

Novinky, ort

Společnost Kingston na veletrhu CES v americkém Las Vegas odhalila nový USB flash disk DataTraveler Ultimate GT, který nabízí zcela bezkonkurenční kapacitu. Uložit je na něj totiž možné až 2 TB dat, tedy 2000 GB. Tak velkou paměť přitom v dnešní době stále ještě nenabízí celá řada počítačů.

Foto: rim, Novinky

Nový flash disk s kapacitou 2 TB

Článek

Pro lepší představu o tom, jak je flash disk skutečně velký – kapacita 2 TB v praxi stačí pro nahrání až 70 hodin videa v rozlišení 4K a více než 250 hodin ve standardu Full HD. V druhém zmiňovaném případě se tak na poměrně kompaktní flash disk vejde klidně až 200 filmů.

Zároveň se na model DataTraveler Ultimate GT vejde více než 420 tisíc fotografií s rozlišením 10 megapixelů. A to už je pořádná dávka snímků, klidně i kompletní rodinné fotoalbum.

Foto: archív výrobce

Kingston DataTraveler Ultimate GT

Shrnuto, podtrženo – větší USB flash disk byste v současnosti hledali marně, čehož si je vědom i samotný výrobce. „Ve společnosti Kingston rádi posouváme hranice toho, co je vůbec možné,” řekl Jean Wong, obchodní ředitel divize flash produktů společnosti Kingston.

„Díky disku DataTraveler Ultimate GT umožňujeme uživatelům zvýšit kapacitu svého mobilního úložiště a přitom zachovat jednoduchost použití. Toto je nástupce 1TB disku vydaného v roce 2013 a zdvojnásobením kapacity mohou uživatelé přenášet s lehkostí ještě větší data,” doplnil.

V prodeji od února

Disk je určen pro rozhraní USB 3.1, ale je pochopitelně zpětně kompatibilní také s dvojkovým standardem USB. Rozměry disku jsou 72 mm x 26,94 mm x 21 mm, hmotnost výrobce neuvedl, stejně jako hodnoty přenosových rychlostí.

Na pultech obchodů by se měl flash disk DataTraveler Ultimate GT objevit v průběhu února. Jeho prodejní cena však zatím nebyla upřesněna.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám