Hlavní obsah

Apple vyzrál na horší výdrž MacBooku Pro. Smazal ukazatele zbývajícího času

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prakticky všichni výrobci se snaží neustále prodlužovat výdrž baterie svých notebooků. A to i přesto, že jsou tyto přenosné počítače rok od roku výkonnější. Ne vždycky se to ale povede, o čemž svědčí i nejnovější MacBook Pro od společnosti Apple. Zástupci amerického počítačového gigantu však na horší výdrž vyzráli, i když samotným uživatelům tím asi příliš velkou radost neudělají.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Článek

Předchozí MacBooky Pro se chlubily výdrží až deset hodin. Přestože v praxi výrobci tyto údaje velmi často nadhodnocují, u stroje s logem nakousnutého jablka bylo možné se obejít bez elektrické zásuvky při běžné kancelářské práci skutečně zmiňovanou dobu.

Stejnou hodnotu výdrže slibuje americký počítačový gigant také u nového MacBooku Pro, který je výkonnější a hlavně integruje druhý displej – tenký OLED panel lemuje prakticky celý horní okraj klávesnice. Apple tento prvek nazývá Touch Bar a integroval do něj i čtečku otisků prstů.

Aktualizace operačního systému

Řada zahraničních uživatelů si však na diskusních fórech stěžuje, že tato výdrž není ani trochu reálná. Při brouzdání po internetu a se ztlumeným jasem se údajně nový MacBook Pro obejde bez elektrické zásuvky maximálně sedm hodin, což je výrazně méně, než uváděl výrobce.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Na nářky uživatelů slyšeli i zástupci společnosti Apple, kteří v nové aktualizaci macOS 10.12.2 přinesli řešení. Ale tak trochu jiné, než by většina uživatelů čekala. Po instalaci se totiž přestane v liště zobrazovat ukazatel zbývajícího času. Uživatele tak přestane zbývající čas trápit, neboť se o něm jednoduše nedozví.

Ve vyjádření pro server The Loop nicméně zástupci amerického počítačového gigantu uvedli, že desetihodinová výdrž MacBooku Pro je reálná. Problém byl údajně právě jen v indikátoru, který zobrazoval zbývající čas. A právě proto musel být údajně odstraněn.

Co umí nové MacBooky Pro?  

Nové přenosné počítače MacBook Pro mají být jedním z největších lákadel Applu před Vánocemi. Patrně největším vylepšením je integrace druhého displeje, který se jmenuje Touch Bar. Ten slouží nejen k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, jeho funkčnost se mění podle aplikací, ve kterých se bude používat.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Detailní pohled na Touch Bar u MacBooku Pro

V prodeji jsou různé konfigurace. Třináctipalcový model pohání procesor Intel Core i5 taktovaný na frekvenci 2,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat na 3,3 GHz. Stroj nabídne až 512GB SSD jednotku a ve všech konfiguracích 8 GB operační paměti. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Intel Iris 550.

Patnáctipalcový model je ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj udává procesor Intel Core i7 při frekvenci 2,7 GHz, který se dokáže přetaktovat až na 3,6 GHz. Ten je doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Počítá se s 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotkou.

Více se o nových MacBoocích Pro dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám