Hlavní obsah

Počítač v batohu cílí na fanoušky virtuální reality. Stát bude 75 000 Kč

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost MSI bude hráče lákat na novou extrémně výkonnou sestavu, která bude umístěna v batohu. Primárně cílí na fanoušky virtuální reality, ti se budou moci díky netradičnímu konceptu osvobodit od kabelů, které jsou nedílnou součástí virtuálních headsetů.

Foto: archív výrobce

MSI VR One

Článek

Batoh bude vážit 3,5 kilogramu, tedy zhruba stejně jako větší 17palcový notebook. Pro hráče by tak netradiční sestava MSI VR One neměla být velkou přítěží. Futuristicky vyhlížející placka se bude nosit při hraní na zádech jako skutečný batoh.

Proč se přemisťují všechny součástky z obyčejné počítačové skříně do batohu? Důvod je prostý. Moderní headsety pro virtuální realitu, které slibují ten nejvěrnější zážitek, totiž kladou vysoké nároky na výkon počítačů. Zpravidla si tedy nevystačí s připojeným mobilem či tabletem, pohánět je musí opravdu výkonná sestava.

Žádné svazující kabely

A připojovat headsety ke klasickým sestavám je svazující, protože uživatelé jsou vždy limitováni kabelem. Řešením je právě počítač v batohu. Bez nadsázky se dá říci, že uživatel si díky takovému řešení nese na zádech vše, co potřebuje.

Zabudovaná baterie by měla sestavu udržet v chodu zhruba 1,5 hodiny při maximálním vytížení. Při méně náročných činnostech, například při prohlížení fotografií a videí, bude doba pravděpodobně ještě delší.

Foto: archív výrobce

MSI VR One

Pracovní tempo sestavy bude udávat procesor Intel Core i7. Jisté je také to, že novinka bude používat grafické karty řady GeForce GTX 1000. Zda bude k dispozici i velmi výkonný model GTX 1080, nebo pouze jeho deriváty GTX 1070 a GTX 1060, zatím není jasné.

Nicméně i obě slabší grafiky s nižším číselným označením by měly na chod moderních headsetů pro virtuální realitu bohatě stačit. Nad zbývající hardwarovou výbavou novinky zatím visí otazník – jisté tak není ani to, jaká bude kapacita operační paměti a vnitřního úložiště.

Ještě před Vánocemi

Sestava MSI VR One by se měla na pultech obchodů objevit už v průběhu listopadu, tedy ještě před Vánocemi. Podle serveru Notebook Check ceny základního modelu budou startovat na částce 2800 eur, tedy v přepočtu něco málo přes 75 000 korun.

Vlastní batohy s počítačovými součástkami pro chod moderních virtuálních headsetů chystají také společnosti HP a Dell. U nich však zatím není známá cena ani dostupnost. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Počítač v batohu z řady Dell Alienware

Foto: archív výrobce

Nový herní počítač ze série HP Omen

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám