Hlavní obsah

Sony se zbavuje PlayStationu 4, čeká se na nové modely

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony minulý týden ukázala hned dvě nové televizní konzole a zároveň oznámila ukončení výroby staršího PlayStationu 4. Ten se nyní bude v obchodech už jen doprodávat. Na to pochopitelně okamžitě zareagovali i samotní prodejci, kteří starší čtyřku citelně zlevnili. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

PlayStation 4 se nabízí na tuzemském trhu ve dvou provedeních, která se liší především kapacitou úložného prostoru. Nejlevněji podle Zboží.cz vychází 500GB verze čtyřky, kterou je možné zakoupit od 7689 Kč.

Dvakrát větší úložný prostor (1 TB) pak případné zájemce vyjde na 7 949 Kč. Sluší se zmínit, že ještě před oznámením příchodu nových modelů se obě čtyřky prodávaly zhruba o 1000 Kč až 1500 Kč dráž.

PlayStation 4 se v Česku začal prodávat už na konci roku 2013. Na tehdejší dobu nabízel velmi slušný výkon a výrobce vyzdvihoval i jeho inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání byl k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudila za pár sekund.

Vylepšení se tehdy dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš nelišil od svého předchůdce, disponoval ale navíc dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu.

Dvě herní novinky

Nové konzole od Sony, které byly představeny minulý týden, se jmenují PlayStation 4 Slim a PlayStation 4 Pro. Jak už samotné názvy napovídají, nejde o úplně nové televizní konzole, ale o vylepšení aktuálně nabízené čtyřky. [celá zpráva]

Verze Slim dokonce nabízí stejné hardwarové součástky jako předchůdce, vtěsnat se je však podařilo do daleko kompaktnějšího těla.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Dramatičtější jsou změny u novinky zvané Pro. Tato verze nabízí totiž výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. PlayStation 4 Pro je tak plně připraven na éru hraní ve 4K, tedy ve vysokém rozlišení 3840 x 2160 obrazových bodů.

Oba nové PlayStationy se začnou prodávat ještě letos, zatím však byly oznámeny pouze dostupnosti pro zahraniční trhy. Verze Slim se na pultech zahraničních obchodů objeví 15. září za cenu 299 eur (8000 Kč), provedení Pro pak 10. listopadu za 399 eur (10 800 Kč).

Lze nicméně předpokládat, že na tuzemském trhu budou ceny obou novinek o několik tisíc vyšší. Ke zmiňovaným částkám je totiž nutné připočítat ještě DPH a náklady na dovoz.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám