Hlavní obsah

Modulární počítač od Aceru výrazně zlevnil. Stojí méně než 4000 korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modulární počítač Revo Build od společnosti Acer se v tuzemských obchodech začal prodávat teprve před letními prázdninami. Za pouhé dva měsíce však výrazně zlevnil, základní konfiguraci je tak možné koupit za méně než čtyři tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Acer Revo Build - základní modul

Článek

Revo Build se podle Zboží.cz prodává od 3490 Kč. Přestože jde o základní model s procesorem Intel Celeron, jde o poměrně zajímavou cenu. Ještě před dvěma měsíci si přitom za něj obchodníci účtovali bezmála pět tisíc korun.

Zlevnila také výkonnější varianta s procesorem Core i3. Před prázdninami se prodávala za bezmála 14 500 Kč, aktuálně ji však lze pořídit už od 13 235 Kč.

Ke zmiňovaným částkám je zapotřebí připočítat ještě náklady na další moduly. Ty obsahují například zabudované reproduktory nebo další disk. Ty si tuzemští obchodníci cení zpravidla na dva až tři tisíce korun.

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Co umí modulární počítač od Aceru

Modulární elektronika staví na jednoduchém principu. Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný, lepší.

Revo Build působí na první pohled velmi nenápadným dojmem. Černá krabička o velikosti 12,5 x 12,5 cm zaujme snad jen svým zářivě oranžovým víkem. Právě zmiňovaná horní část je ale daleko důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Je totiž vybavena speciálními pogo konektory, prostřednictvím nichž je možné snadno připojovat další výbavu – již zmiňované moduly.

V prodeji by se měla objevit celá řada dalších modulů, například záložní zdroj energie sloužící při výpadcích či výkonnější grafická karta.

Základna modelu Revo Build disponuje dvoujádrovým procesorem Intel Celeron N3050, 2 GB operační paměti a 32GB SSD jednotkou. Na té je předinstalovaný operační systém Windows 10. U výkonnější a logicky i dražší verze pak pracovní tempo udává procesor Intel Core i3 6100U, který má k dispozici 8 GB operační paměti a 1TB pevný disk v základu.

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám