Hlavní obsah

Apple letos ukáže nové chytré hodinky

Novinky, ort

Na podzimní tiskovce, kterou společnost Apple pořádá pravidelně každý rok, se fanoušci dočkají druhé generace chytrých hodinek zvaných Watch. Americký počítačový gigant už nyní počítá, že o novinku bude velký zájem – objednávky by se měly šplhat do miliónů kusů.

Foto: archív výrobce

Apple Watch – první generace

Článek

Na plány Applu s prodejem Watch 2 upozornil server Digitimes. Ten údajně získal informace přímo z výroby jednotlivých dílů pro chytré hodinky, ze kterých je patrné, že americký softwarový gigant zintenzivnil počet objednávek.

V současnosti tak prý podnik počítá s prodejem dvou miliónů chytrých hodinek každý měsíc.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Apple oficiálně příchod druhé generace nepotvrdil, server Mac Rumors i přesto zveřejnil před časem informace o plánovaných inovacích. Novinka s logem nakousnutého jablka by kromě vyššího výkonu měla přinést také vyšší výdrž baterie, a to při zachování stejných proporcí jako u aktuálně nabízeného modelu. Vylepšení by se údajně mělo dotknout také dotykového panelu, který bude lépe čitelný na slunci.

Nemělo by přitom jít o zcela nový model, ale pouze o vylepšení toho stávajícího. To vcelku zapadá do produktové strategie amerického počítačového gigantu. Podobnou strategii totiž tento výrobce používá například u iPhonů. V jednom roce uvede na pulty obchodů zbrusu nový jablečný smartphone, za dalších 12 měsíců pouze jeho vylepšenou verzi.

Obejdou se bez iPhonů

Pokud by americký počítačový gigant zvolil i stejné pojmenování, letos bychom se mohli dočkat chytrých hodinek Watch S. Právě písmenko S totiž Apple používá k označování vylepšených chytrých telefonů.

Watch S by se také mohly zbavit závislosti na iPhonech – v současnosti totiž chytré hodinky od Applu fungují podobně jako jakýsi mezičlánek mezi uživatelem a samotným mobilem. Příliš velkou provázanost s chytrým telefonem by mohla vyřešit integrace slotu na SIM karty. V takovém případě by novinka mohla plnohodnotně fungovat i bez smartphonu.

První generace chytrých hodinek od Applu je na pultech obchodů k dostání už více než rok. Přesně 24. dubna 2016 oslavila první výročí od zahájení prodeje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám