Hlavní obsah

Nenápadný tablet může fungovat jako plnohodnotný notebook. Cena překvapí

Novinky, chm

Společnost Cube není na tuzemském trhu příliš známá, ale je to možná škoda. Tento čínský výrobce totiž na svém domácím trhu uvedl nový tablet nazývaný i16, který má dostatek výkonu, aby mohl nahradit při práci klidně i klasický notebook. Příjemným překvapením je i cena novinky.

Foto: archív výrobce

Cube i16

Článek

V útrobách tabletu Cube i16 tepe procesor Intel Core M3-6Y30 na frekvenci 900 MHz. Takto nízký takt byl zvolen kvůli co možná nejvyšší úspoře energie na cestách. V případě potřeby se totiž tento dvoujádrový čip dokáže automaticky přetaktovat až na 2,2 GHz. Výkon tedy novému stroji rozhodně chybět nebude.

Procesor doplňují hned 4 GB operační paměti a 64GB flashové úložiště, tedy obdoba populárních SSD disků. Pokud by pro uložení dat nebyl k dispozici dostatek místa, lze jej ještě rozšířit díky zabudované čtečce paměťových karet. Ta si dovede poradit s microSD kartami.

Jemný displej, dlouhá výdrž

Displej, který víceméně určuje proporce samotného tabletu, má úhlopříčku 10,6 palce a nabízí rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Díky tomu se tedy dotykový panel chlubí jemností 207 ppi, uživatel by tedy jinými slovy neměl být pouhým okem schopen rozeznat rastr displeje.

Ve výbavě tohoto stroje nechybí ani dvojice zabudovaných fotoaparátů (na přední a zadní straně), či bezdrátové adaptéry bluetooth a wi-fi. Napevno zabudovaná baterie má poměrně dobrou kapacitu 8600 mAh, bez elektrické zásuvky by se tak novinka měla obejít při běžném používání klidně i více než deset hodin.

Foto: archív výrobce

Cube i16

Bohaté příslušenství

Součástí balení je odnímatelná klávesnice, která dokonce obsahuje i zabudovaný touchpad. Právě díky ní je možné s novým tabletem pracovat velmi podobně jako s klasickým notebookem. Magnetický mechanismus, díky němuž se přichytává tablet ke klávesnici, je však velmi jednoduchý. A tak na rozdíl od běžných notebooků není možné displej připojený k základně nijak naklánět.

Mezi dodávaným příslušenstvím by neměl chybět ani stylus. Tedy speciální pero, se kterým je možné přesněji ovládat dotykový displej, jak upozornil server Digital Majority.

S ohledem na výše popsanou výbavu a dodávané příslušenství působí i velmi příjemně prodejní cena 515 dolarů (12 300). Za tuto částku se již novinka prodává v zahraničí. Zda bude Cube i16 za takto výhodnou cenovku k dostání také v tuzemských obchodech, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám