Hlavní obsah

Amazon ukázal novou čtečku e-booků. Kindle Oasis je luxusnější a dražší

Novinky, mif

Společnost Amazon ukázala v noci ze středy na čtvrtek novou verzi své čtečky elektronických knih Kindle. V pořadí již osmá generace nese název Oasis a ve srovnání s předchůdcem se dramaticky změnil vzhled. Nová čtečka působí daleko luxusnějším dojmem, je ale také citelně dražší.

Foto: archív výrobce

Kindle Oasis

Článek

Čtečky e-booků to v posledních letech nemají vůbec jednoduché. I přes jejich nesporné výhody je lidé stále častěji nahrazují chytrými telefony a počítačovými tablety. To je patrně i jeden z hlavních důvodů, proč se s novinkou společnost Amazon rozhodla změnit taktiku.

Doposud totiž tento výrobce, a mimochodem největší internetový prodejce na světě, cílil především na uživatele atraktivnější cenou. To už ale v době, kdy se prodávají počítačové tablety za tisícovku, dost dobře nejde. Model Kindle Oasis tak naopak láká luxusnějším pojetím, což se pochopitelně promítlo do prodejní ceny.

Foto: archív výrobce

Kindle Oasis

Ty nejlevnější čtečky od Amazonu se dají na tuzemském trhu zakoupit za dva až tři tisíce korun, novinka se však v zahraničí v rámci předobjednávky nabízí za 290 eur, tedy bezmála osm tisíc korun. A nelze předpokládat, že by na tuzemském trhu byla cena příznivější, spíše naopak.

Nicméně při pohledu na samotné zařízení dává vyšší cena smysl. Oasis má totiž naprosto unikátní design. Velice tenkou konstrukci (3,4 mm) doplňuje vypouklá část těla lemující prakticky celou pravou bočnici. Díky tomu by se měla elektronická čtečka lépe držet v ruce. Mimochodem hmotnost je skvělých 131 gramů.

Foto: archív výrobce

Kindle Oasis

Displej je stejně jako v případě základního modelu Paperwhite šestipalcový a nabízí rozlišení 300dpi. Jde již tradičně o elektronický papír, který neunavuje oči tolik jako LCD obrazovky.

Do prodejní ceny se patrně promítlo i dodávané příslušenství. Případní zájemci totiž čtečku dostanou i s luxusním koženým pouzdrem, které ukrývá zabudovaný akumulátor pro prodloužení výdrže baterie.

Čtečka Kindle Oasis by se měla začít prodávat na konci dubna.

Foto: archív výrobce

Základní model Kindle Paperwhite

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám