Hlavní obsah

Microsoft cílí s kancelářským balíkem Office už i na smartphony s Androidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila kancelářské aplikace Word, Excel a PowerPoint pro telefony s operačním systémem Android. Dosud byly dostupné jen pro tablety. Uvedlo to ve čtvrtek české zastoupení společnosti.

Foto: archív tvůrců

Zleva Word, Excel a PowerPoint pro Android

Článek

„Aplikace nabízejí stejně příjemné dotykové uživatelské rozhraní jako naše stávající aplikace pro Android tablety, ale jsou nově přizpůsobeny i pro telefony s tímto operačním systémem,“ uvedla Jana Vávrová z tiskového oddělení české pobočky Microsoftu.

Word, Excel a PowerPoint se tak přidávají k dalším aplikacím, které již na telefonech s Androidem fungují. Jde například o Outlook, OneNote, OneDrive, Office Lens či Office Remote. Microsoft tak v podstatě dokončil zavádění úplné podpory Office aplikací na zařízeních se systémem Android.

Testovací verzi Microsoft uvedl před pěti týdny. Celkem aplikace otestoval na více než 1900 různých telefonech s operačním systémem Android v 83 zemích.

Aplikace z kancelářského balíku Office jsou bezplatně ke stažení v obchodě Google Play.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám