Hlavní obsah

Chytré hodinky chystá i slavný výrobce nožů Victorinox

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulý výrobce švýcarských kapesních nožů Victorinox hodlá nejpozději začátkem příštího roku představit svou verzi chytrých hodinek. Informoval o tom generální ředitel Carl Elsener, který je potomkem zakladatele podniku. Victorinox by tak mohl konkurovat například hodinkám Apple Watch.

Foto: Profimedia.cz

Generální ředitel společnosti Victorinox Carl Elsener

Článek

"Naší představou je něco, co se blíží chytrým hodinkám," řekl Elsener agentuře Reuters. V předchozím rozhovoru pro švýcarský list Aargauer Zeitung uvedl, že firma svou verzi chytrých hodinek představí koncem letošního nebo začátkem příštího roku.

Společnost Victorinox vznikla v roce 1884 a nyní kromě nožů vyrábí také tradiční náramkové hodinky a další zboží.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení. [celá zpráva]

To je nejspíše jeden z hlavních důvodů, proč se na tento segment trhu chystá vstoupit hned několik velkých hráčů – například americký Microsoft. 24. dubna se pak na pultech obchodů objeví chytré hodinky Apple Watch. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám