Hlavní obsah

Dell pokořil Apple. Má nejtenčí tablet na světě

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhé dva týdny si nový iPad Air 2 udržel titul nejtenčí tablet na světě. O prvenství společnost Apple připravila konkurenční firma Dell se svým novým přístrojem Venue 8 7000. Zatímco druhá generace modelu Air má v pase 6,1 mm, novinka se pochlubí tloušťkou pouze šest milimetrů.

Foto: archív výrobce

Dell Venue 8 7000

Článek

Dell Venue 8 7000 však nesází pouze na extrémně tenkou konstrukci, nabídne také poměrně zajímavou hardwarovou výbavu. Dotykový displej nabídne úhlopříčku 8,4 palce a rozlišení 2K, tedy konkrétně 2560 x 1600 obrazových bodů.

Pracovní tempo novinky udává čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3500, který dostal do vínku 2 GB operační paměti. Pro ukládání dat slouží 16GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Vše ovládá operační systém Android 4.4 KitKat.

Aby i při tenké konstrukci byla zachována dostatečná odolnost tabletu, je tělo vyrobeno z hliníku. Zda však přístroj společnosti Dell nebude trpět stejnými problémy jako iPad Air 2, ukáže až čas. Tablet společnosti Apple je totiž možné snadno ohnout. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Bend test iPadu Air 2

Venue 8 7000 se začne na americkém trhu prodávat ještě v průběhu listopadu za 499 dolarů, tedy zhruba 11 tisíc korun. Kdy bude dostupný v Česku a za jakou cenu, zatím není jasné.

Apple prodává model Air 2, stejně jako menší iPad mini 3, již od října. [celá zpráva]

IPad Air 2 je díky tloušťce 6,1 mm dvakrát tenčí než první generace jablečného počítačového tabletu. Přesto je jeho výkon až dvanáctkrát vyšší než v případě předchůdce, po grafické stránce je Air 2 dokonce až 180krát rychlejší ve srovnání s první generací iPadu.

Foto: archív výrobce

Oba nové iPady vedle sebe

I přes nárůst výkonu nijak dramaticky nepoklesla výdrž baterie. Bez elektrické zásuvky by se novinka měla obejít až deset hodin. Nová generace iPadu má také po vzoru iPhonů čtečku otisků prstů zabudovanou v domovském tlačítku pod displejem.

Čtečku otisků prstů má i druhá novinka – iPad mini 3. Ten je stejně jako předchůdce vybaven 7,9palcovým Retina displejem. Proti tomu větší Air 2 nabídne úhlopříčku 9,7 palce. Verze mini však nabídne pouze pětipalcový fotoaparát, zatímco Air 2 má osmimegapixelový. Oba zvládnou natáčet video ve vysokém rozlišení (Full HD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám