Hlavní obsah

Miniaturní počítač oslní vysokým výkonem

Novinky, Sebastyan Armero

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tak malá, že se snadno vejde do dlaně. Přesto nabízí sestava Brix Gaming Mini PC Barebone tolik výkonu, že dokáže zdatně konkurovat i svým větším sourozencům. Podle výrobce jí nečiní díky výpočetní síle problém ani většina nových her.

Foto: archív výrobce

Brix Gaming Mini PC Barebone

Článek

Kompaktní sada Brix Gaming měří 59,6 mm x 128 mm x 114,4 mm. Obsahuje výkonný čtyřjádrový procesor AMD A8-5557M, který dokáže pracovat až při frekvenci 3,1 GHz. Operační paměť i pevný disk se dokupují samostatně, což je pro barebone systémy typické.

O grafický výkon se stará čip AMD Radeon R9 M275X s 2 GB paměti typu GDDR5. Ten podporuje grafickou akceleraci videa, a to včetně standardů Microsoft DX11.1, Shader Model 5.0 či OpenGL 4.1. Problém by tak sestavě neměly činit prakticky žádné novější hry.

Foto: archív výrobce

Brix Gaming Mini PC Barebone

„Brix Gaming nabízí stejný výkon, jaký má normální stolní počítač, akorát s kompaktními rozměry,“ řekl Henry Kao, viceprezident oddělení pro obchod se základními deskami Gigabyte. „Jsme velmi nadšeni pokračováním evoluce stolních počítačů, zpochybňujeme stereotyp, že menší rozměr znamená menší výkon,“ dodal.

Brix Gaming Mini PC Barebone se v Evropě zatím neprodává, na pultech obchodů by se měl objevit v horizontu maximálně několika měsíců. Oficiální cenu zatím výrobce neprozradil, je však více než pravděpodobné, že s ohledem na výbavu přesáhne hranici 15 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Brix Gaming Mini PC Barebone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám