Hlavní obsah

Nové iPady jsou tady. Ceny startují na 7400 Kč

Novinky, mif

V České republice stejně jako na dalších světových trzích se v pátek začaly prodávat dva nové počítačové tablety společnosti Apple – iPady Air a Mini. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny startují už pod hranicí osmi tisíc korun.

Foto: ČTK/AP

Zákazník si prohlíží nový iPad.

Článek

Apple nabízí iPad Mini (základní 16GB model s WiFi) za 9790 Kč. Podle Zboží.cz se však na internetu dá tato novinka pořídit už od 7356 korun. U modelu Air se úspora pohybuje v řádu stokorun. Doporučená prodejní cena činí 12 290 Kč, zatímco na webu se novinka prodává od 11 760 Kč.

Foto: Novinky

Nabídka iPadu Mini v internetovém obchodu Applu

Velký iPad Air s 9,7palcovým displejem je jedním z nejlehčích a nejtenčích (7,5 mm) tabletů na trhu. Přitom ale díky 64bitovému procesoru Apple A7 nabízí citelně vyšší výkon. Například při otevírání nejrůznějších souborů by měl být přístroj až dvakrát rychlejší.

Foto: Novinky

Nabídka iPadu Air v internetovém obchodu Applu

Verze Mini je stejně jako předchůdce vybavena 7,9palcovým dotykovým panelem. Ve srovnání s loňskou generací bylo ale citelně vylepšeno jeho rozlišení (2048 x 1536 obrazových bodů proti 1024 x 768 pixelů). O tom, že displej bude takto zásadně vylepšen, se spekulovalo ještě před tiskovou konferencí. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Oba nové iPady vedle sebe

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám