Hlavní obsah

Inteligentní hodinky od Samsungu budou umět telefonovat

Novinky, zgl

Internetem již několik týdnů kolují spekulace o tom, že společnost Apple pracuje na hodinkách s operačním systémem iOS, kterým disponuje například také iPhone nebo iPad. Jak se zdá, pozadu nezůstane ani Samsung. V rozhovoru pro agenturu Bloomberg to potvrdil šéf mobilní divize jihokorejského elektronického giganta Lee Young Hee.

Foto: Samsung

Jak budou vypadat nové chytré hodinky od Samsungu, zatím není jasné. Na obrázku je model S9110, který firma prodávala v roce 2009.

Článek

„Při přípravách na budoucnost pracujeme velmi tvrdě a hodinky rozhodně do těchto příprav patří. Pracujeme na nich již velice dlouho,“ prohlásil Lee. Žádné konkrétní informace o hardwaru, ceně či datu uvedení na trh zatím neprozradil.

Dá se ale předpokládat, že novinka bude umět telefonovat, posílat SMS zprávy, brouzdat po internetu a dostane některé funkce z vrcholných telefonů od Samsungu. Například technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykové ovládání. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung S9110

S nápadem chytrých hodinek přišel jihokorejský elektronický gigant už v roce 2009. Model S9110 se ovládá pomocí 1,76palcového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Foto: LG

LG Prada

Mezi další zajímavé funkce se řadí například vestavěný MP3 přehrávač, rozpoznání hlasu, podpora datových přenosů GPRS, synchronizace s počítačem nebo například možnost pracovat se svými e-maily přes Outlook.

Uspět na trhu s chytrými hodinkami se v minulosti kromě Samsungu snažily také společnosti LG či Sony. Ani jedna firma však s těmito produkty netrhala prodejní rekordy, především proto, že jejich ceny se pohybovaly mezi 10 až 20 tisíci korun.

Foto: Sony

Hodinky SmartWatch budou nabízeny v různých barvách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám