Hlavní obsah

V Česku se začal prodávat tenký a výkonný ultrabook s dotykovým displejem

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pulty tuzemských obchodů dorazil dlouho očekávaný ultrabook Aspire S7 od společnosti Acer. Ten se bude kromě dotykového displeje snažit zákazníky nalákat také na vysoký výkon a kompaktní rozměry. V prodeji budou dvě varianty, přičemž tu základní je možné pořídit za necelých 33 tisíc korun.

Foto: Acer

Acer Aspire S7

Článek

Novinky se od sebe liší úhlopříčkou displeje. Menší model bude mít 11,6palcový a větší 13,3palcový displej, který bude navíc disponovat Full HD rozlišením. V obou případech je obrazovka dotyková, aby bylo možné co nejpohodlněji ovládat operační systém Windows 8, kterým přístroj disponuje.

Displej je chráněn proti poškození, podobně jako chytré telefony, odolnou vrstvou Gorilla Glass 2. O výkon se stará platforma Ivy Bridge s procesorem Intel Core i5, integrovaný čip HD 4000 a 128GB SSD jednotka. Menší model by měl na baterii vydržet pracovat až 12 hodin, větší devět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenký ultrabook Acer Aspire S7Video: Reuters

Nový ultrabook od Aceru bude vyhotoven ze slitiny hliníku, díky čemuž by měl mít účinnější chlazení než konkurence. Oba modely navíc budou patřit k nejtenčím přístrojům na trhu, jejich tloušťka je jen 12 milimetrů.

Ceny 11palcového modelu startují podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, na ceně 32 441 Kč. Větší Acer Aspire S7 pak prodejci nabízí od 39 901 Kč. Novinka je k dispozici ve více než dvou desítkách obchodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám