Hlavní obsah

Apple za týden odhalí další novinky, čeká se levný iPad Mini a televize

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple až doposud pořádala pro novináře dvě velké tiskové konference, na kterých odhaluje pravidelně produktové novinky pro celý rok. Letos poprvé však americký počítačový gigant pořádá třetí akci – na té by měl být podle neoficiálních informací odhalen iPad Mini a nejspíše i první televizor s logem nakousnutého jablka. Upozornil na to server ArsTechnica.

Foto: Apple

Pozvánka společnosti Apple na 23. října

Článek

Tisková konference se bude konat v úterý 23. října v Kalifornii. „Máme toho trochu víc k ukázání,“ stojí v pozvánce společnosti Apple. Nic víc zatím zástupci amerického počítačového giganta neprozradili.

Jednou z chystaných novinek by měla být menší verze počítačového tabletu iPad. Podle serveru DigiTimes by měl jablečný tablet s přídomkem Mini disponovat displejem s úhlopříčkou 7,85 palce.

iPad Mini za méně než 6000 korun

Informace o nových přístrojích zapadají do mozaiky zpráv, které na veřejnost unikly již dříve. „Sedmipalcový iPad Apple ukáže v říjnu. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko,“ uvedl již dříve šéfredaktor serveru iMore René Ritchie. Podle něj by se cena novinky měla pohybovat mezi pěti a šesti tisíci korunami.

Foto: Reuters

iPad 3

Pokud se informace o nízké ceně potvrdí, bude iPad Mini nejlevnějším jablečným tabletem v historii. Až doposud totiž všechny modely stály po uvedení na trh více než deset tisíc korun. Nízkou cenu je podle některých pozorovatelů Apple nucen nastavit především kvůli stále vzrůstající konkurenci, nejlevnější tablety se aktuálně prodávají už okolo 3000 Kč.

První televizor s logem nakousnutého jablka

Další novinkou, kterou by mohl Apple podle některých zdrojů odhalit, je televizor z vlastní produkce. Prodávat by se měl pod značkou iTV. To je vcelku logické, protože americký počítačový gigant se vždy snaží pojmenovávat své přístroje stejným způsobem – k typu přístroje jednoduše přidá písmenko i. Stejné je to například u iPhonu (iTelefonu). K dostání by měly být dva modely s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm).

Foto: Novinky

Apple TV

Apple není na trhu televizní techniky takovým nováčkem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Již v roce 2011 bylo totiž představeno zařízení Apple TV, kterým si firma snaží zajistit podíl na trhu internetové televize. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám