Hlavní obsah

Soud zakázal prodej tabletu Samsung Galaxy Tab v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký soud nařídil jihokorejské společnosti Samsung Electronics zastavit prodej tabletu Galaxy Tab 10.1 ve Spojených státech. Vyhověl tak žádosti rivala Apple. Ten tvrdí, že Samsung nezákonně okopíroval design jeho populárního tabletu iPad.

Článek

Rozhodnutí podle agentury Reuters představuje pro Apple významné vítězství v globální právní bitvě kolem patentů na technologie pro tablety a chytré telefony. Tablety Galaxy používající operační systém Android firmy Google jsou mnohými odborníky považovány za hlavní konkurenci pro iPady.

Foto: Reuters

iPad 3

"Ačkoli má Samsung právo konkurovat, nemá právo konkurovat nepoctivě tím, že zaplaví trh produkty porušujícími zákon," uvedla soudkyně Lucy Kohová. Ta již dříve upozornila, že tablety Galaxy Tab 10.1 a iPad jsou "v podstatě k nerozeznání". Společnost Apple by podle ní byla "nenapravitelně poškozena", pokud by prodej tabletu Galaxy 10.1 pokračoval.

Samsung vyjádřil nad soudním rozhodnutím zklamání. "Podnikneme nezbytné právní kroky. Neočekáváme, že toto rozhodnutí bude mít výrazný dopad na naše podnikání, protože disponujeme pestrou nabídkou produktů Galaxy Tab," uvedla firma.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 2 s 10,1palcovým displejem

Samsung totiž již na trh uvedl druhou generaci počítačového tabletu Galaxy Tab, který je vybaven desetipalcovým displejem. A na ten se zákaz nevztahuje. Novinka je od tohoto týdne dostupná také v České republice.

Doporučená prodejní cena pro desetipalcový tablet Samsung Galaxy S 2 s WiFi je 9499 Kč. Verze s 3G modulem pak vyjde na 11 999 korun. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné nákupem na internetu v obou případech ušetřit bezmála tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám