Hlavní obsah

Za 15 minut 700 volajících. Nové tarify mobilních operátorů spustily lavinu

Praha

Nová nabídka levnějších neomezených tarifů způsobila, že jednotliví mobilní operátoři zaznamenali i několikanásobný nárůst provozu na informačních linkách i v prodejnách. Lidé jsou ochotní stát fronty před prodejnami operátorů nebo čekat až půl hodiny na zákaznické lince, dokud na ně nepřijde řada.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zájem o nové tarify je enormní – počet příchozích hovorů je desetkrát vyšší než obvykle, během čtvrt hodiny zavolá zhruba 700 zákazníků, kteří jsou navíc ochotni bez reptání čekat třeba i půl hodiny. Museli jsme posílit směny o několik desítek operátorů," uvedla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

„Již do 24 hodin po oznámení nové nabídky se nám ztrojnásobil provoz na zákaznických linkách a registrujeme několikanásobně vyšší počet žádostí o aktivaci tarifů,“ uvedl mluvčí společnosti Telefónica O2 Hany Farghali s tím, že na nápor se firma připravila a navýšila počet pracovníků na informačních linkách.

„Zájem o nové neomezené tarify je obrovský. Na prodejnách jsou fronty a na call centrech máme o 300 procent více příchozích hovorů než běžně,“ uvedl i mluvčí tuzemského Vodafone Miroslav Čepický. Také Vodafone zvýšil počet zaměstnanců obsluhujících zákazníky.

S dvouletým závazkem je cena nižší

Telefónica nabídla ve čtvrtek neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat pod označením Free CZ za paušální poplatek 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky. To je méně než poloviční cena proti dřívější nabídce.

Vodafone nabízí neomezené volání a SMS od pátku za 691 korun měsíčně. Nová nabídka Vodafonu platí při závazku na 24 měsíců a obsahuje 600 MB přenesených dat. Bez úvazku bude stát 901 korun. U Telefóniky je příplatek 150 korun.

V případě T-Mobilu je nabídka totožná s nabídkou od společnosti Telefónica. Firma nabízí neomezené volání a SMS do všech sítí plus jeden GB přenesených dat přijdou u T-Mobile na 749 korun měsíčně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám