Hlavní obsah

Z webu Microsoftu byla ukradena data

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft ve čtvrtek potvrdil, že z její MSN webové stránky v Jižní Koreji byla ukradena data. Společnost nicméně sdělila, že není jasné, kolik internetových uživatelů bylo postiženo. Útočníci pravidelným návštěvníkům MSN webu odcizili přístupová hesla, uvedl server ABC News.

Článek

Microsoft nicméně sdělil, že stránka www.msn.co.kr je již "čistá", tedy že byla zbavena nahraného softwarového kódu, který byl zodpovědný za krádeže přístupových hesel. Útočníci údajně program nahráli na MSN server již počátkem tohoto týdne.

Anglický MSN bezpečný

Podle mluvčího Microsoftu, Adama Sohna, nedošlo k narušení bezpečnosti žádného z angličtinu používajících MSN portálů - údajně jsou proti útoku použitému v Jižní Koreji dostatečně zajištěné.

Situace je však pro Microsoft o to více znepokojující, protože Jižní Korea patří ke světovým lídrům v oblasti používání vysoko-rychlostního internetu. Penetrace tamního obyvatelstva nejmodernějšími technologickými výdobytky je velice vysoká a uživatelé MSN webovou stránku používali nejen jako zdroj aktuálních zpráv, ale také pro zisk informací vedoucím k nákupům nemovitostí, aut či finančního poradenství.

Server nebyl záplatován

MSN stránky v Jižní Koreji však nebyly spravovány stejnou firmou jako v USA, ujišťoval rychle Microsoft. Anglická verze webu MSN je totiž standardně nastavenou domácí stránkou pro nejnovější verze operačního systému Windows prodávaného v USA - čili ji denně používají milióny lidí.

Microsoft uvedl, že kdyby byly na jihokorejských serverech instalovány poslední bezpečnostní záplaty, pak by k ničemu takovému nedošlo.

"Naše předběžné zjištění je, že provedený útok byl výsledkem nezaplátovaného operačního systému," sdělil Sohn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám