Hlavní obsah

Yahoo už nechce koupit firmu America Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová společnost Yahoo se stáhla z probíhající potyčky o koupi podílu ve firmě America Online (AOL), která je částí mediálního koncernu Time Warner. Za vítěze, kteří nakonec získají podíl v AOL, považují analytici Microsoft a Google.

Článek

"Jakmile jsme zjistili, co nám nabízejí, tak jsme o AOL ztratili zájem a stanovisko nezměníme," uvedla ve čtvrtek mluvčí portálu Yahoo v rozhovoru pro deník Wall Street Journal.

Mluvčí odmítla, že by Yahoo učinilo AOL jasnou nabídku týkající se koupi této společnosti, avšak potvrdila, že se v říjnu sešli šéfové obou firem.

Wall Street Journal nicméně cituje osobu blízkou AOL, která uvedla, že nabídku na odkup akcií AOL portál Yahoo učinil, avšak pro Time Warner nebyla dostatečně atraktivní.

Budoucí partner AOL bude znám do několika týdnů. Stane se jím pravděpodobně Microsoft [celá zpráva]. O menší podíl v AOL má zájem také vyhledávač Google, firma se údajně snaží získat přístup k ubývajícím dial-up přípojkám k internetu vlastněných AOL. 

Reklama

Související témata:

Související články

Bitva Googlu a Microsoftu o společnost AOL

Největší šanci získat internetovou společnost America Online (AOL) mají v současné době firmy Google a Microsoft. "S jejich zástupci probíhají velice...

Výběr článků

Načítám