Hlavní obsah

Vypadají jako obyčejné hodinky, mají ale hromadu chytrých funkcí a výdrž 30 dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nové hybridní chytré hodinky, které jsou inspirované designem potápěčských modelů, láká společnost Withings. Novinka zvaná ScanWatch Horizon má klasický analogový ciferník, přesto se chlubí celou řadou zdravotních a fitness funkcí.

Foto: archív výrobce

Hybridní chytré hodinky Withings ScanWatch Horizon.

Článek

Vrcholný model značky Withings monitoruje srdeční tep, EKG, dechové vady, okysličení krve, spánek a fyzickou aktivitu. Konkrétně je model ScanWatch Horizon schopný sledovat aktivitu, kroky, kalorie, převýšení, sledovat trasu (ve spojení s GPS telefonu) a automaticky rozpoznat více než 30 druhů aktivit, například chůzi, běh, plavání a cyklistiku.

Hodinky dále nabídnou vodotěsnost do 10 ATM. Plavání, šnorchlování a další vodní sporty tak nebudou pro novinku představovat žádné ohrožení.

Spánek, pohyb i stres. Chytré hodinky odhalují návyky lidí

Internet a PC

Důležité informace se přitom lidem zobrazují přímo na hodinkách, v malém displeji v horní části číselníku. Kompletní statistiky jsou pak k dispozici v obslužné aplikaci v chytrém telefonu. Vedle aplikace Health Mate, kterou nabízí výrobce pochopitelně zdarma, je možné hodinky spárovat s více než stovkou aplikací třetích stran. Mezi ty nejvýznamnější patří Apple Health, Google Fit či Strava.

Všechny důležité senzory se ukrývají společně s klasickým hodinovým strojkem v pouzdru z nerezové oceli (316L), které je zakryto plochým safírovým sklíčkem. V balení se nachází článkový tah z nerezové oceli a elastický gumový řemínek pro sportovní aktivity.

Výrobce přitom vyzdvihuje luxusní potápěčský vzhled. „Potápěčské hodinky byly poprvé uvedeny na trh ve 20. letech 20. století, aby měl personál námořnictva k dispozici přesné měření času i pod vodou. V 50. letech 20. století se díky potápěčům a milovníkům SCUBA stylu stal tento typ hodinek módním prvkem pro každou příležitost. Společnost Withings si tímto modelem klade za cíl přilákat ještě větší počet uživatelů, kteří budou moci sledovat své zdraví a aktivitu,“ prohlásil Mathieu Letombe, šéf společnosti Withings.

Foto: archív výrobce

Hybridní chytré hodinky Withings ScanWatch Horizon.

Pokročilé zdravotní funkce

Podle výrobce hybridní hodinky nejsou jen protaženou rukou mobilu, relativně sofistikovaným zařízením monitorujícím zdravotní stav svého majitele. „ScanWatch Horizon dokážou zjistit, zda uživatel trpí fibrilacemi síní díky záznamu EKG na vyžádání. Hodinky také umožňují uživatelům zjistit, zda je jejich srdeční rytmus pomalý, vysoký, nebo zda vykazuje známky fibrilací síní, a to prostřednictvím funkce proaktivního snímání srdečního tepu,“ vyzdvihnul přednosti Letombe.

„Tep je monitorován prostřednictvím vestavěného PPG senzoru a v případě, že senzor neregistruje tep, může uživatel obdržet upozornění na potenciální srdeční příhodu. Když navíc ScanWatch Horizon zjistí nepravidelný srdeční tep, vyzvou hodinky uživatele ke spuštění 30vteřinového záznamu EKG přímo v hodinkách,“ doplnil šéf společnosti Withings.

Lákadla moderních chytrých hodinek

Testy

Podobně jako starší modely i novinka poskytuje pokročilé monitorování spánku a analýzu jednotlivých spánkových metrik, jako jsou délka, hloubka a kvalita spánku. Hodinky dokážou díky této analýze navíc uživatele probudit diskrétními vibracemi v ten nejlepší možný moment jejich spánku.

Na jedno nabití slibuje výrobce výdrž až 30 dní.

Hybridní chytré hodinky Withings ScanWatch Horizon jsou již dostupné v tuzemských obchodech ve velikosti 43 mm za 13 090 Kč, a to v zeleném i modrém provedení. Výrobce láká mimo jiné i na nadstandardní pětiletou záruku.

Foto: archív výrobce

Hybridní chytré hodinky Withings ScanWatch Horizon.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám