Hlavní obsah

Vodafone příští rok zdvojnásobí počet gigabitových přípojek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Vodafone chce v příštím roce ve spolupráci s partnery nabízet pevné připojení k internetu o rychlosti až jeden Gbit/s přes optické kabely zhruba 100 000 domácností. V současnosti je to přibližně polovina. Uvedl to v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlý pevný internet od Vodafonu je v současnosti dostupný pro 99 procent domácností. Třetina domácností je v dosahu přípojky s rychlostí nejméně 100 Mbit/s před rokem šlo pouze o 14 procent bytů.

Vodafone v nabídce pevného internetu kombinuje infrastrukturu společnosti CETIN, platformu poskytovatelů vysokorychlostních sítí Quadruple a také technologii WTTx, kterou nasadil do své sítě na konci roku 2017. Díky této technologické kombinaci dokáže Vodafone nabídnout kvalitní fixní připojení více než čtyřem milionům českých domácností.

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,8 milionu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám