Hlavní obsah

V roce 2006 se již nebude útočit výhradně na software Microsoftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní útoky na počítačové systémy se budou podle společnosti Dimension Data poněkud více lišit od těch, kterými jsme byli svědky loni. Cílem hackerů budou ve větší míře také jiné softwarové systémy než od Microsoftu, kvůli tomu vzrostou finanční náklady na zebezpečení IT infrastruktury, domnívá se firma.

Článek

Počet počítačových virů v roce 2006 dále vzroste a budou se spíše zaměřovat na konkrétní firmy. "Organizace se už nemohou spoléhat na to, že se o problémech a masových útocích dozvědí z médií," uvedla Dimension Data s tím, že to v mnoha společnostech může vyvolat falešný pocit bezpečnosti.

Počítačové útoky se nebudou výhradně zaměřovat na operační systém Microsoftu. Jejich terčem se stane více aplikací a dalších prvků infrastruktury, což povede k větším pracovním a finančním nárokům na opravování chyb zabezpečení. Velkým problémem bude také spyware, tedy různé formy špionážních programů.

Dimension Data se navíc domnívá, že spywarem bude IT infrastruktura v roce 2006 natolik zatížena, že bude docházet ke zpomalování provozu na síti. "Bude proto třeba více investovat do dalších technologií na boj proti těmto programům."

Firma rovněž doporučuje"brát vážně zabezpečení zpráv a investice do produktů pro filtrování nevyžádaných e-mailů." [celá zpráva] Důležitosti bude nabývat také zabezpečení bezdrátové komunikace.

"Vzhledem k rostoucí poptávce koncových uživatelů po mobilitě potřebují organizace zajistit, aby jejich bezdrátové přístupové body byly chráněny před neoprávněným přístupem. Větší pozornost se bude také věnovat tomu, jak se k síti připojují nezabezpečené koncové body, například notebooky, stolní počítače a další zařízení," dodala Dimension Data. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám