Hlavní obsah

Užitečné programy, které jsou zadarmo (109.díl)

Novinky, Michal Němejc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět po týdnu vám přinášíme tři zajímavé programy, za které nemusíte nic platit. Představíme kvalitní download manager neobsahující bannery či spyware, dále pak program pro vzdálenou správu počítače a malou utilitu, která zajistí přehrání i jen částečně stažených videí z internetu.

Foto: město Mikulov

V Mikulově zvolili vedení města na další 4 roky.

Článek

Star Downloader 1.4

Každý, kdo alespoň občas stahuje z internetu větší soubory, se neobejde bez pořádného download manažeru. Jedním z takových je i freewarový Star Downloader, který umožňuje pohodlné a rychlé stahování souborů ze sítě sítí.

Star Downloader podporuje segmentové stahování, což v podstatě znamená, že program si stahovaný soubor rozdělí na více menších částí a ty pak stahuje současně, čímž se urychlí celý průběh stahování. Samozřejmostí je integrace s internetovými prohlížeči či možnost obnovení stahování při pádu spojení. Dále je možné program propojit s vaším antivirovým programem, který pak stažené soubory automaticky zkontroluje. K dispozici je i možnost zahájení stahování pravidelně v určitou hodinu a den.

Mezi hlavní přednosti tohoto programu patří vcelku jednoduché a přehledné vícejazyčné uživatelské rozhraní obsahující i češtinu, a hlavně skutečnost, že program neobsahuje spyware. Ve srovnání s programem GetRight, který je v této oblasti považován za špičku, Star Downloader nenabízí tolik možností a poradí si s méně přesměrovacími skripty, za kterými někdy bývá soubor ukryt. Dále mi zde chybí možnost nastavení priority stahování jednotlivých souborů či omezení rychlosti stahování v případě, že chcete zároveň brouzdat internetem. Výhodou tohoto programu narozdíl od Getrightu je však absence reklamního banneru.

[ Ke stažení zde | Velikost: 1,36 MB | Hodnocení:7/10 ]

DivFiX 1.09

DivFix je malý, ale přesto velice užitečný program, který dokáže upravit částečně stažené soubory s videem ve formátu AVI (DivX) tak, aby je bylo možné přehrát. Před použitím tohoto programu však doporučuji si nejprve daný soubor zálohovat.

[ Ke stažení zde | Velikost: 260 kB | Hodnocení: 9/10 ]

VNC 3.3.6

Chtěli byste ovládat vzdálený počítač přes lokální síť či dokonce přes internet, tak jako kdybyste právě seděli před ním? Pak vás zaručeně zaujme program VNC vyvinutý ve výzkumných laboratořích AT v Cambridge. Ten se skládá ze serverové části a prohlížeče. Po přihlášení k počítači, na kterém běží serverová verze VNC, se ve vašem počítači objeví okno zobrazující plochu vzdáleného počítače, se kterým nyní můžete normálně pracovat - spouštět aplikace, tisknout dokumenty či měnit jeho nastavení. V každém z počítačů přitom může být dokonce odlišný operační systém a tak např. z Windows můžete ovládat počítač s Linuxem. Škoda jen, že program ve srovnání s jeho komerčními obdobami neumožňuje snížit barevnou hloubku na 16 barev, čímž by se výrazně zrychlilo ovládání počítačů prostřednictvím sítě internet.

[ Ke stažení zde | Velikost: 533 kB | Hodnocení: 8/10 ]

Další užitečné programy najdete na Slunečnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Užitečné programy, které jsou zadarmo (108.díl)

V dnešním díle představíme menší, rychlejší a přehlednější alternativu k populárnímu komunikačnímu programu ICQ, malý program umožňující mazání nevyžádaných...

Výběr článků

Načítám