Hlavní obsah

Uzávěrka internetové soutěže Zlatý erb posunuta do 24. ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Uzávěrku přihlášek do soutěže Zlatý erb o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů pořadatelé posunuli z dneška do pátku 24. ledna. Důvodem je dát obcím v době vrcholící reformy veřejné správy více času na vypracování přihlášky.

Foto: Petr Hejna

Kamenný most letos uvítá účastníky a diváky jízdy

Článek

Pátý ročník soutěže na počátku ledna vyhlásilo sdružení Zlatý erb ve spolupráci s portálem Města a obce online. ČTK to sdělil jeden z organizátorů soutěže Jan Savický.

Vyhlášení vítězů bude 24. března na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové. Účast v soutěži je bezplatná a podrobné informace jsou na internetové stránce http://zlatyerb.obce.cz. Cílem soutěže je podpořit využívání internetu pro poskytování informací orgány územních samospráv a prezentaci českých měst, obcí a regionů.

Soutěž Zlatý erb vznikla jako jedna z prvních svého druhu na světě. Loni se probojovala do finále švédské ceny Stockholm Challenge, která je celosvětovou soutěží vyhlašovanou za účasti Evropské komise pro nejlepší projekty na podporu informační společnosti.

Loni si první cenu Zlatého erbu v kategorii měst odnesla Praha a v kategorii obcí Pozlovice ze Zlínska. V regionech nejvyšší ocenění získal informační server ŠumavaNet. Celkem se loni do soutěže přihlásilo 242 zájemců, což bylo proti roku 2001 o 80 procent více.

Reklama

Související témata:

Související články

První internetové zpravodajské vysílání

První internetové zpravodajské vysílání odstartovala v pondělí 20. ledna východočeská televize www.tv-internet.cz. Po tříměsíčním zkušebním provozu už hodlá...

Výběr článků

Načítám