Hlavní obsah

Twitter po útocích hackerů posiluje bezpečnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správci sociální sítě Twitter nabídli uživatelům dvoustupňový systém identifikace jako ochranu před útoky hackerů. Oznámilo to ve středu vedení společnosti na svém blogu. Důvodem zřízení volitelné služby byly nedávné útoky na twitterové účty agentury Associated Press (AP), listu The Financial Times a televizních společností CNN a Fox News.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Kromě dosavadního jména a hesla mají uživatelé Twitteru možnost přihlásit se s pomocí šestimístného čísla, které obdrží ve formě SMS zprávy. V případě přístupu přes chytré telefony mohou použít automaticky generovaný kód.

Bezpečnostní zajištění je obdobné službě, kterou pro přístup ke svým internetovým aplikacím používají i další společnosti, například Microsoft. Vedení Twitteru bylo už delší dobu vystaveno kritice, že vyšší bezpečnost uživatelům nenabízí.

Bezprostřední příčinou nové služby Twitteru byl podle amerických médií skandál kolem podvodného dubnového tweetu o údajné explozi v Bílém domě. Zpráva, kterou hackeři umístili na twitterový účet AP, krátce otřásla americkými finančními trhy. [celá zpráva]

Až čtvrt miliónu hesel k účtům na Twitteru pak společně s e-mailovými adresami uživatelů odcizili hackeři letos v únoru. Podle zástupců sociální sítě se jednalo o jedno z největších narušení bezpečnosti v historii tohoto webu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám