Hlavní obsah

Twitter chystá změny, bude bojovat proti obtěžování a nenávisti

Mikroblogovací síť Twitter chce zesílit boj proti obtěžování a nenávistným výrokům. Firma v úterý představila nové změny, které mají tomuto záměru pomoci. Zavedeny budou v příštích týdnech, napsaly agentury AP a Reuters.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo mikroblogovací sítě Twitter

Článek

Twitter je již delší dobu pod palbou kritiky kvůli tomu, že nedokáže řešit problémy s nenávistným a urážlivým obsahem. Firma se snaží udržet si pověst útočiště svobody projevu, avšak dostává se do konfliktu se snahami ochránit své uživatele.

Twitter zahájí identifikaci lidí, kterým byl zablokován účet kvůli obtěžování, aby jim mohl zabránit vytvořit si nový účet. Zavede také funkci bezpečného vyhledávání, která odstraní tzv. tweety, tedy vzkazy, které lidé píší, s potenciálně citlivým obsahem a tweety z blokovaných a utlumených účtů z výsledků vyhledávání.

Tyto tweety budou na Twitteru stále existovat, a lidé je budou moci najít, pokud je budou hledat pro sebe, neobjeví se však ve výsledcích všeobecného vyhledávání.

Podobně Twitter také vyčlení možné urážlivé odpovědi a odpovědi s "nízkou kvalitou". Tyto odpovědi budou přístupném těm, kteří je budou hledat, ale Twitter je učiní méně viditelné, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám