Hlavní obsah

Tvůrci pohřbívají slavný RapidShare

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RapidShare je jedním z nejznámějších serverů pro sdílení dat na světě. Tvůrci se však rozhodli jeho provoz na konci příštího měsíce ukončit. Co je k tomu vedlo, neupřesnili. Tento server však byl často kritizován coby bašta počítačových pirátů.

Foto: rapidshare.com

Server RapidShare

Článek

„Upozorňujeme, že RapidShare zastaví své služby 31. března. Důrazně doporučujeme všem zákazníkům, aby si zabezpečili svá data. Po výše uvedeném datu nebudou žádné uživatelské účty k dispozici a budou automaticky smazány,“ uvedli lakonicky tvůrci přímo na úvodní stránce služby.

Od dubna tak nebudou dostupné nejen účty, ale ani uložené soubory. Všechny budou zřejmě smazány.

Otazník visí nad tím, co je k tomuto kroku vedlo. Nezájem uživatelů to ale nejspíše nebude, protože firma se na svých stránkách chlubí, že její služby využívá na 200 000 lidí každý den.

Právníci RapidShare nepokořili

RapidShare zahájil svou cestu na výsluní na podzim roku 2006. Mezi uživateli si rychle získal velkou popularitu. Správci serveru se totiž jako u většiny podobných služeb až do případného udání nezajímali o legálnost uložených dat.

Počítačovým pirátům tak nabízel možnost, jak mezi sebou sdílet filmy, hudbu, hry i software. Kvůli tomu byl tento server několikrát terčem útoků ze strany ochránců duševního vlastnictví, nikdy se jim ho ale nepodařilo zcela odstřihnout, jako tomu bylo například u konkurenčního Megauploadu. [celá zpráva]

„Děkujeme vám za mnoho let důvěry,“ uzavírají tvůrci jednu kapitolu internetové historie.

Reklama

Výběr článků

Načítám