Hlavní obsah

Tisíce lidí mají stále problémy s Facebookem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masivní výpadek globálního charakteru, který postihl v pondělí Facebook a jeho další služby, se podle zástupců této sociální sítě podařilo odstranit už během noci na úterý. Na nedostupnost největší sociální sítě na světě si ale stále stěžují tisíce lidí z různých koutů světa.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Hlášení o problematické dostupnosti a výpadcích Facebooku přichází prakticky během celého úterý také z Česka, byť jde v tuzemsku o nižší stovky stížností. Všechny je monitoruje web downdetector.com, který detekuje výpadky nejznámějších serverů a internetových služeb.

Zajímavé je také to, že v Česku i zahraničí až do 10. hodiny počet hlášení spíše klesal, následně ale začal počet hlášení opět stoupat. „Aplikace v mobilu mi funguje, ale v internetovém prohlížeči nejde Facebook načíst,“ prohlásil Richard E.

Celá řada uživatelů si pak stěžuje, že nefungují korektně některé součásti a funkce Facebooku. „Máte také stejný problém? Vůbec mi nejde plánovat publikace příspěvků,“ položil otázku Jeff T. Podobné problémy potvrdily desítky lidé. „Mě zase nejdou vůbec sponzorovat příspěvky, abych je zviditelnil pro ostatní,“ přisadil si svoje Todd L.

Lidé si z výpadku Facebooku utahují na Twitteru

Svět

Je nicméně zřejmé, že problémy ani zdaleka nedosahují takové intenzity jako v pondělí večer. Tehdy se na více než šest hodin odmlčel celý Facebook, ale také Instagram a chatovací aplikace Messenger či WhatsApp – všechny tyto služby Facebook provozuje.

Lidé si na nedostupnost služeb začali stěžovat v pondělí okolo 17:00 středoevropského času, vyřešit problémy se však podařilo až druhý den. Podle serveru CNBC šlo o nejmasivnější výpadek od roku 2008.

Zmiňované služby byly nedostupné kvůli chybné změně konfigurace, kvůli tomu se na servery největší sociální sítě na světě nemohlo žádné zařízení prostřednictvím internetu připojit.

Mega blackout skončil. Facebook, Instagram a WhatsApp začaly fungovat

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám