Hlavní obsah

ThinkPad X41: Nový tablet na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lenovo uvedla tento týden nové mobilní zařízení rodiny ThinkPad. Tablet ThinkPad X41 nabízí dotykový displej ve spojení s klasickou klávesnicí. Hmotnost přístroje začíná již od 1,75 kg.

Článek

Thinkpad X41 je možno používat jako klasický tablet, na který se píše digitálním perem, nebo jako klasický notebook. LCD displej vybavený atireflexní vrstvou nabízí úhly pohledu v rozsahu 170°. Zařízení lze dovybavit čtečkou otisků prstů, která slouží pro lepší zabezpečení systému.

ThinkPad X41 se dodává s procesory Intel Pentium M, čipsetem Intel 915GM a až 1,5GB DDR2 paměti.

Volitelná osmičlánková baterie udrží přístroj v provozu kolem šesti hodin, v kombinaci se záložní baterií je možno počítat až s 8,5 hodinami.

Operační systém

ThinkPad X41 je vybaven operačním systémem Windows XP Tablet PC Edition 2005. Aplikace rozšiřuje schopnosti základního systému o možnost vkládání dat prostřednictvím digitálního pera, rozpoznání ručně psaného textu či hlasu.

"Uvedení tabletu ThinkPad X41 představuje dosažení významného milníku pro celou platformu tablet PC a je dobře načasovanou odpovědí na rostoucí poptávku, již registrujeme v oblasti funkčnosti PC tabletů," prohlásil Bill Mitchell, viceprezident společnosti Microsoft.

Unikátní technologie

Tablet ThinkPad X41 používá ThinkVantage technologie, jejichž součástí je Active Protection System s integrovaným pohybovým čidlem - to je schopno rozpoznat nenadálý pohyb a následně zastavit rotaci ploten pevného disku. V případě pádu zařízení jsou tak lépe chráněna uložená data.

Zálohovací řešení Rescue and Recovery dovoluje stiskem jedné klávesy spustit řadu funkcí pro automatickou analýzu a obnovu systému, a to i v případě, kdy nelze zprovoznit primární operační systém.

Cena a dostupnost

Tablet ThinkPad X41 bude na českém trhu dostupný až koncem července. Doporučené prodejní ceny tabletu ThinkPad X41 začínají na 56 000 Kč bez daně.

Reklama

Výběr článků

Načítám